No evo, sem sla racunat za psa:
Vsak dan dobi 150g briketov, v enem žaklju je 3kg - na mesec tako pojé 4,5kg hrane, približno. Žakelj Hillsa stane 18€ (3kg), zdaj ji dajemo še neko drugo (biši Nutro) za zraven, tista ne vem, kolk je, ampak recimo da je 10€ za cel mesec (pa ne vem, če). Se pravi gre za brikete 40€. Za priboljšek ji kupim piškote v Avstriji - 3,40€ za en kilogram malih, velikih, takih, drugačnih ... ni da ni. Eni so celo samo zelenjavni. Recimo, da jih 1 kg poje na mesec, ali pa morda malo manj. Potem ji oči kupi še ene piškote, te so 3€ za pol kg. Pa palčke za žvečenje - ene tri paketke iz Müllerja, vsak je 0,79€ = 2.37€. Razne Denta rask in ostalo zobno sr*** pač ne kupujemo redno, ovratnice tudi že dolgo ni dobila, igrače je dobila za NL
Piškote sem pa tudi zdaj spekla sama in jih ima ful rada, pa še sadni oz. zelenjavni so. Brez soli in brez sladkorja (oz. v enih je 1 žlica rjavega).
Se pravi - hrana za cel mesec samo za psa nas pride nekje 50€, pa jé kvalitetno hrano. Potem je pa še tekočina za ušesa (11,50€, zdrži dva meseca), pa kapljice za ušesa itd ...
Kolk pa za hrano zapravimo za 4 osebe, pa ne vem. Vem samo, da nekaj kupita mami in oči tudi v Lidlu (marmelade, se mi zdi), wc papir Müller ali DM, sicer pa večji nakupi Spar, kruh in kak jogurt za sproti pa Mercator.