IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Pa saj vse te firme imajo tam najbrž samo svoje podružnice, kajne - tako, kot po celem svetu? V najboljšem primeru bi firma zaprla podružnico, propadla pa ne bi. To potem pomeni manj denarja samo za tiste reveže, zaposlene tam za tekočim trakom - oni zagotovo niso tisti, ki financirajo vojno. In firme same tudi ne. Kot laiku se mi zdi, da bi nekupovanje izdelkov dolgoročno pomenilo samo poslabšanje standarda v državi za navadne ljudi, za tiste na vrhu pa težko verjetno, saj se financirajo od drugod.
Mimogrede, **** - kako blizu si ti temu sranju?
Ne, Kernesa, vse te firme so Izraelske oziroma imajo vecino delnic Izraelci ali pa so lastniki Izraelci.
Na vsak od njih lahko v linku ,ki sem ti ga dala kliknes in dobis obrazlozitev , zakaj in kako je s tem povezan Izrael.
Tudi mi smo imeli ogromno tega v stanovanju... sedaj ne vec. Vse se da nadomestiti z drugimi znamkami.
Pa ti lahko povem da v Egiptu prodajajo samo dve vrsti otroske hrane - klasic...ena je Nestelee druga je Hero. Bo pac samo Hero morala bit kar dobra.
Od otroske kozmetike se v Egiptu najverc prodaja johnson & johnson... jaz ga ne kupim vec!! Bom iskala pa bom najdla kaj drugega.
Tudi vse sranje od Loreala - kozmetiko sem zmetala in bom nadomestila z mnozico drugih znamk.
Cocacola.... bo Pepsi.
Zelim povedat , da se vse da... da v trgovini predno kupis se spomni na te mrtve otroke na sranje ,ki ga Izrael pocne in bos kaj hitro nasla nadomestni izdelek. Sploh pa v Sloveniji ko je izbira ogroooomna.
Samo volja mora bit.
Sicer pa to je samo prosnja, vsak pac dela kot mu pase.
Samo prosnja...
Kako blizu sem? Vsak dan protesti na ulicah, razjarjeni moski ki zelijo v pomoc pa jim nasa usiva ritolizniska vlada ne pusti.
Odprli smo meje, pa Izrael ne dovoli da bi begunci prisli k nam v Egipt niti da bi se hrana in zdravila prepeljala k njim. Ostajajo ujeti v tem peklu.
Nemocno gledamo vse skupaj in pa poslusamo zgodbe tistih ki jim je ze kdaj prej uspelo prebegniti in imajo tam druzine, drugega itak nimajo. Nimajo premozenja...oni tam tudi v mirnih casih samo zivijo ujeti v to zaprto obmocje imenovano paelstina, samo zivijo da prezivijo.
Nikamor ne morejo!
Nimajo potnih listov.Ce jim ze nekako uspe pridobiti egipcansko listino, preko sorodnikov, je Izrael ne potrdi in jih zavrne na meji.
Nas prijatelj ima tam oceta ki ga ni videl ze 16 let, tudi njegova mama ni videla moza 16 let. Oce in ena hcer sta ostala tam , ni jima uspelo prebegniti, mama in sin sta prebegnila. In sedaj zivijo tako cez ograjo. Te ne smejo tja oni ne smejo sem... ma to je za zjokat. Kaj ta politika tudi Egipcanska dela z temi ljudmi.
Verjemi tudi ,ko nic ne slisite za Palestino se tam dogajajo grozne stvari. Zato se v obupu tudi razstreljujejo,sedaj ze zenske... saj ne vidijo nobenega izhoda.
Ma... to je prevec za pisat...tega je veliko. In to da mi ne kupujemo Izrealskih izdelkov je kapljica...ampak kapljica po kapljica pa bo potocek in potem reka...
Ja vem to so samo prazni upi, verjetno.Morda pa le.
Inshallah da se to neha in da pride tudi, k nasim sosedom mir.