IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Jaz bi razporedila čisto drugače oziroma bi naredila polotok namesto otoka, lahko je tudi prostostoječ hladilnik, samo pbl. 7 cm je potrebno pustiti prostora med hladilnikom in steno na desni strani, da bi se vrata hladilnika odpirala.
Zelo moteče mi deluje končna visoka omarica, ker moti simetrijo. Veliko bolje izgleda, če bi bila ta omarica enako visoka kot tista za vgradno pečico ali če bi se jo prestavilo zraven hladilnika in sicer tako visoko, kot je hladilnik. .
Sem kar ankico citirala, da je ne ponavljam. V bistvu je kuhinja točno take oblike kot naša - vključno z razporeditvijo oken. Mi imamo kuhinjo v U s polotokom. Če greš od desne proti levi, je razporeditev taka (torej enako kot na tvojih skicah se začne s prostostojrčim hladilnokom)
prostostoječi hladilnik visok 2m, zraven visoka omara z vgrajeno pečico in mikrovalovko, spodaj kratek izvlečni element in element s popolnoma izvlečnim vogalom, nad tema dvema elementoma pa viseči dvižni omarici do konca stene
Po "ovinku" sledijo samo spodnji elementi, ker so na steni okna: pomivalni stroj in nad njim odcejalnik, sortirnik za smeti in nad njim korito, metrski predalnik in spet ovinek, ki se nadaljuje v razširjen polotok, ki je sestavljen in metrskega predalnika in izvlečnega elementa za steklenice (15 cm). Na polotoku je kuhalna plošča. Polotok je z jedilnične strani zapolnjen z dvema omaricama (plitvima 35 cm) in v vogalu z globokim predalnikom (da nimamo še enega izvlečno vogalnega elementa). Meni deluje super, odprto, ne preveč zabito.
Na tvoji skici se mi zdi, da je okoli otoka premalo prostora in je škoda vztrajat z otokom, če potem zadeva ni uporabna.