1. Tudi sama podpiram naravno kozmetiko in tudi sama težim k temu, da kupujem izdelke, ki ne testirajo na živalih. Nenazadnje sem bila vegetarijanka več kot 15 let in to v času, ko še ni bilo moderno!
2. Pojma nimam, kje trgovina je, pojma nimam, kdo so lastniki in nimam nič osebnega proti nikomur. Prvič sem o omenjeni kozmetiki brala ravno na forumu RR, potem odprla njihovo slovensko stran in kasneje še ameriško. Ker sem bila ravno v obdobju menjave kozmetike zaradi težav s kožo, nisem hotela ponovno kupovati kar nekaj samo zato, ker lepo zgleda, zato sem se o omenjeni kozmetiki pozanimala na specializiranem forumu in pri ljudeh, ki se razumejo na kemijo, farmacijo in kozmetologijo. Ker sem dobila odgovore, ki so bili ostro protislovni s tem, kar je napisano na domači strani (ameriški), sem na specializiranem kozmetološkem forumu postavila nekaj konkretnih vprašanj in namesto odgovorov na vprašanja dobila grožnje s tožbo. In to je to. In je vse.
Se ve nikoli ne sprašujete, kaj kupujete? Kupujete kozmetiko po tem, kako izgleda in kako diši? Jaz ne več, posebej ne tiste, ki jo dajem na obraz.
IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa
Članek je ful dobro napisan, v njem je poudarjeno da gre za naravno kozmetiko, in vsak pameten lahko ve da se v revijah ne objavljajo stvari tjavendan.
Saj ne vem, kaj naj napišem. Tale sestavek pove vse o tvoji kapaciteti.
Daj malo poglej spodaj pod članek, če slučajno ne piše z malimi črkami "plačano oglasno sporočilo". Pa saj človek ne more verjet, da so ljudje lahko tako naivni.
A da v revijah ne objavljajo stvari tjavendan.
3. Kot sem že zapisala, certifikatov obstaja na tone. Takih in onakšnih. Zdaj pa ne vem ali ste funkcionalno nepismene ali celo kaj drugega, napisala sem, da nima BDIH certifikata in da nima Vegan certifikata in da nima tistega certifikata, ki ima logo zajčka in označuje netestiranje na živalih.
tale certifikat:
http://search.caringconsumer.com/search_list_icons.aspx?Donottest=8&Product=0&Dotest=-1 pa je certifikat, za katerega piše, citiram:
What types of companies are on the 'Don't Test' list?
The "Don't Test" list may include companies that manufacture both products that are and products that are not required to be tested on animals, but in order to be listed,
each company has stated that it does not conduct any animal tests that are not required by law.
Zdaj pa če ne razumeš, kaj to pomeni, se prej pozanimaj ali pa uporabi vsaj translator! A je tu omenjen kak certifikat?
4. Hkrati sem zapisala, da je čisto mogoče, da ima kateri drugi certifikat, ker jih je pač mnogo različnih, čeprav se mi zdi čudno, da na njihovi domači strani ni logota. Ker cerfitikat mastno plačaš imaš seveda interes, da ga pokažeš. Koneckoncev je temu tudi namenjen. Na domači strani pa logotov certifikatov ni. Samo piše, da je taka in onakšna.
A lahko torej kdo, ki ima doma proizvod, fotografira plastenko od zadaj tako da se vidi logo certifikatov in fotografijo objavi?
5. V luči tega sem se odločila, da proizvodov, ki se na tak način propagirajo kot naravni, ne bom kupila. Iskala sem kozmetiko, ki ima BDIH certifikat oz. certifikat AIAB, drugo me ne zanima. Tega ta kozmetika nima. Kar ne pomeni, da za koga drugega ne more biti dobra in kar ne pomeni, da koži ne paše (tudi silikoni ji pašejo).
6. Ne napadam nikogar, kvečjemu se počutim napadena, ker nisem ovca, ki hodi z drugimi ovcami v tropu v predpisano smer!