writing-img

hojica

clock-img

16.01.2009, 21:23

clock-img

suzanica

pencil-img

270

sta uporabile hojico? razlogi za in proti. lp

clock-img

16.01.2009, 21:35

clock-img

leaberni

pencil-img

62

Hojco imamo, a je ne uporabljamo.Ko sem jo posadila noter je samo gledala okrog sebe, noge pa od tal.  Večkrat sem poskusila, a ni šlo. Saj še bolje da je ni marala. 

clock-img

16.01.2009, 21:40

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

nisem uporabljala, ker ne vem, zakaj bi jo uporabljala.....ta veliko sem dala na tla s 3m, v svoj kotiček, najprej je bila tam, potem je začela plaziti, se postavljati na noge in potem je shodila....

proti.... vsi vogali v hiši obtolčeni, pa še ogromno prostora moraš imeti da se otrok v njej lahko komot giblje sem in tja, ne pa da je omejen na komaj širino hojce...

ta malega, sedaj bo 3m, ne bom ravno na tla dala, ker ga bo tavelika tepla, kadar bova pa sama bo pa sigurno na tleh se razgibaval...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

clock-img

16.01.2009, 21:40

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Mi smo bili odločeni, da je ne bomo imeli, ker jo pediatri in fizioterapevti ful odsvetujejo. Potem je pa tašča rekla, da ona bi jo pa imela pri sebi, da jo lahko, kadar jo čuva, kam za par minut odloži. In je mala tako grozno uživala not, da smo jo potem še mi nabavili. Včasih je recimo prišel dan, ko ji ni čist nič pasalo - niti na rokah ne - potem smo jo dali pa v hojico, jo je bil pa sam smeh in dobra volja. Je pa morda tudi hojica kriva, da se ni naučila plaziti (ni imela potrebe po tem, ker je s hojico prišla, kamor je želela), ampak je pri 10,5 meseca kar shodila. Zdaj je stara eno leto in 2 tedna, pa zelo stabilno hodi, po štirih pa še zdaj ne zna iti.

Na tleh pa nikoli ni marala biti - če je recimo pod lokom z igračkami zdržala pet minut je bilo veliko.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 16.1.2009 21:41:52 >

clock-img

16.01.2009, 21:46

clock-img

Petr_a

pencil-img

803

za ni nobeden razlog
proti-zato ker bom najboljše skrbela za otrokovo zdravje -telesno

clock-img

16.01.2009, 21:49

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Nismo je imeli, ker sem tamalo raje na tla dala.

clock-img

16.01.2009, 22:13

clock-img

botrca

pencil-img

14679

Jo imamo in jo uporabljamo ampak ne tako pogosto.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

16.01.2009, 22:22

clock-img

Anonimen

Jo nimamo,je tamala kar na tleh,na puzzlah ali v stajici.Sicer ni prevec navdusena,vendar se navaja.
Proti-kasnejse tezave s hrbtenico,krive nogice,potuha,da se noce plaziti............
Za-potuha za starseuser posted image .

clock-img

16.01.2009, 22:24

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

Jo nimamo,je tamala kar na tleh,na puzzlah ali v stajici.Sicer ni prevec navdusena,vendar se navaja.
Proti-kasnejse tezave s hrbtenico,krive nogice,potuha,da se noce plaziti............
Za-potuha za starseuser posted image .

user posted image Se podpišem.

clock-img

16.01.2009, 22:27

clock-img

Anonimen

razlogi za in proti.

Meni se zdi vecina pripomockov za dojencka nepotrebna navlaka.
Ostale bolj racionalne razloge ti bo nasel tudi iskalnik.

clock-img

16.01.2009, 22:34

clock-img

roberta

pencil-img

503

absolutno ne.
1. ker je hojica zelo nevarna (za prebrnit...)
2. ker ne spodbuja razvoja otrokovega ravnotežja
3. ker otrok krepi "napačne" mišice (ker sedi na riti)

zakaj bi otroka sploh hotela dat v hojico? daj ga na tla, pa bo kobacal in bil ob tem zelo vesel. shodil pa bo, ko bo čas za to.

roberta

clock-img

17.01.2009, 00:16

clock-img

Pandica

pencil-img

5280

IZVIRNO SPOROČILO: suzanica

sta uporabile hojico?

Nikoli.
Pa je prav tako brez nje shodila user posted image

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

clock-img

17.01.2009, 08:52

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Nimamo in je ne bomo imeli.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

17.01.2009, 08:55

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

enako. Sploh ne razmišljam o njej

clock-img

17.01.2009, 09:51

clock-img

annya

pencil-img

216

Jaz še čakam na otročička, tako da za 1x je še nisem imela,jo pa bom. Imele so jo pa moje nečakinje in nečaki in nimam kaj slabega za povedat...shodili vsi pred prvim letom,najmlajša pri 9mesecih...zelo radi so bili not, predvsem ker so bili samostojni in so dirkali sem in tja.
Pa še nekaj, koliko sem jaz videla in so mi povedali je nemogoče da se ta zadeva prevrže, sedeli pa tudi niso (razen ko so se namantrali-potem pa tako niso več hoteli bit noter)ker otrok not stoji,tista zadevca je pač samo da ne pade-mu rit polca :) razen mogoče če je kak len otročič da sam sedi not,potem pa tako brezveze da jo sploh uporablja.

< Sporočilo je popravil annya -- 17.1.2009 9:57:11 >

clock-img

17.01.2009, 10:03

clock-img

Sonnja

pencil-img

545

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

enako. Sploh ne razmišljam o njej

enako

clock-img

17.01.2009, 13:27

clock-img

ajataja

pencil-img

1672

IZVIRNO SPOROČILO: annya

Jaz še čakam na otročička, tako da za 1x je še nisem imela,jo pa bom. Imele so jo pa moje nečakinje in nečaki in nimam kaj slabega za povedat...shodili vsi pred prvim letom,najmlajša pri 9mesecih...zelo radi so bili not, predvsem ker so bili samostojni in so dirkali sem in tja.
Pa še nekaj, koliko sem jaz videla in so mi povedali je nemogoče da se ta zadeva prevrže, sedeli pa tudi niso (razen ko so se namantrali-potem pa tako niso več hoteli bit noter)ker otrok not stoji,tista zadevca je pač samo da ne pade-mu rit polca :) razen mogoče če je kak len otročič da sam sedi not,potem pa tako brezveze da jo sploh uporablja.

Se čist strinjam.Jaz sem jo imela pri obeh user posted image in tudi zdaj pri user posted image jo uporabljam-seveda v mejah normale.Nekateri to izkoriščajo in pustijo otroke par ur v hojici da imajo mir.Moji trije so se vsi plazili in hitro shodili pa  z nobenim ni kaj narobe

clock-img

17.01.2009, 14:08

clock-img

karmyka

pencil-img

250

No tukaj se še jaz pridružujem temi imam dve nedonošenki ki sta bili rojeni dva meseca prej in po nasvetu pediatrinje na razvojni ter na nevrofizoterapiji da naj ne uprabljamo hojice in naj bomo čim več na tleh sta shodili ena v 12 mesecu-2 druga pa v 13mesecu-2 imam ju od začetka večino časa na tleh, shodili sta sami.
Večino časa so mi drugi govorili da brez hodalice in če ju bom imal preveč samo na tleh ne bosta nikoli shodili.user posted image
Sama sem videla da to ni res in poslušala samo sebe in ugotovila da se vse dauser posted image

clock-img

17.01.2009, 14:50

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: suzanica

sta uporabile hojico? razlogi za in proti. lp

Za - razlog ne obstaja.

Proti - Ker svojemu otroku ne zelim  zavestno skoditi.

clock-img

17.01.2009, 15:29

clock-img

Taula

pencil-img

6340

IZVIRNO SPOROČILO: roberta

absolutno ne.
1. ker je hojica zelo nevarna (za prebrnit...)
2. ker ne spodbuja razvoja otrokovega ravnotežja
3. ker otrok krepi "napačne" mišice (ker sedi na riti)

zakaj bi otroka sploh hotela dat v hojico? daj ga na tla, pa bo kobacal in bil ob tem zelo vesel. shodil pa bo, ko bo čas za to.

roberta

Zato da imajo starši mir pred njim, čeprav tega ne priznajouser posted image  In ne nimam jo in nikoli je ne bom imela.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

17.01.2009, 16:15

clock-img

poli*

pencil-img

2407

Znanka ima hojco in sem opazila težavico, na katero opozarjajo strokovnjaki- ko otroček ni v hojci in poskušajo z njim hodit, ta hodi po prstkih (tako kot v hojci). In to je narobe!

clock-img

17.01.2009, 16:45

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

Vsi trije moji otroci so bili v hojicah. Pa nobenemu nič ne manjka. 

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

17.01.2009, 16:53

clock-img

evi28

pencil-img

253

Nimamo hojice.

clock-img

17.01.2009, 16:56

clock-img

mamica1

pencil-img

25

to pa tudi mene zanima, če tisti otroci, ki niso nikoli v hojci hodijo po celih podplatkih ali tudi po prstkih, ko se jih vodi mislim?

clock-img

17.01.2009, 17:31

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

V Kanadi je hojca že z zakonom prepovedana. 

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem