cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

amniocenteza

clock-img

24.01.2009, 19:36

clock-img

Anonimen

Punce, ki ste imele amniocentezo. Kdaj ste dobile rezultate. Pri meni je zdaj 19. dni od Ac in sem postala malo nestrpna, čeprav je menda bolje, da jih dobiš čimkasneje (če so slabi, te menda prej pokličejo).

clock-img

24.01.2009, 20:18

clock-img

barbara b

pencil-img

589

Jaz sem jih dobila po petih tednih user posted image . Menda je bila med tem biologinja na dopustu in so me pozabli obvestiti. user posted image   Sem teleforniral tja, ker me je že resnično skrbelo. Je pa rekla tista ženskica (po telefonu), da če bi bilo kaj narobe, bi me veliko prej obvestili.

Ne sprašuj in ne bodo ti lagali.

clock-img

24.01.2009, 20:29

clock-img

ribica.

pencil-img

2165

Jaz grem naslednji teden v torek, izvide dobim naslednji dan. Verjemi, ne bi rada bila na mojem mestu. Slabše maš šanse, prej dobiš.

clock-img

24.01.2009, 20:45

clock-img

tia12

pencil-img

883

IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

Jaz grem naslednji teden v torek, izvide dobim naslednji dan. Verjemi, ne bi rada bila na mojem mestu. Slabše maš šanse, prej dobiš.

Kako pa to, da boš izvide dobila že takoj naslednji dan?

TAJ - 10.4.2009

clock-img

24.01.2009, 21:24

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Jaz sem jih dobila po 14 dneh. Če jih dobi naslednji dan je pa verjetno doplačala FISH metodo, samo ta da le delne podatke.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

24.01.2009, 22:45

clock-img

mandreja

pencil-img

163

Evo jaz sem tud čakal pa čakala, potem sem pa po 23-ih dneh poklicala in me je rekla da se zaključi naslednji dan??? Nisem čist razumela kaj se ima zaključevat toliko časa, ker vem da je moja kolegica dobila pri istih že po 14-ih dneh. No potem sem klicala naslednji dan in so mi rekli, da je vse ok, sedaj pa čakam samo še pošto da zvem še spol user posted image . No ampak najbolj pomembno je da je z detetom vse OK.
Spomnin pa se da so nam rekli, če bo karkoli narobenas prej pokličejo, tako da če je minilo že toliko časa, je vse ok, samo malo živčke na pašo pa bo user posted image

clock-img

25.01.2009, 21:40

clock-img

goričanka

pencil-img

27

Čiao, jaz sem jo imela v prvi nosečnosti. Ker so mi pregledovali le plodovnico (sem bila okužena s toksoplazmozo) sem dobila rezultat po 10 dneh. Normalne izvide amiocinteze pa dobiš po pošti v roku 3 tednov. Če pa si močno zaskrbljena pa jih pokliči saj so ful prijazni

clock-img

26.01.2009, 11:08

clock-img

viledka

pencil-img

121

točno 20 dan - po pošti

clock-img

26.01.2009, 15:30

clock-img

tecka

pencil-img

1369

Te popolnoma razumem. Jaz sem rezulate iz Lj dobila po 22 dneh. Srečno!

clock-img

26.01.2009, 19:15

clock-img

PC Baby

pencil-img

1385

Jaz pa točno 30. dan po amniocentezi.

clock-img

26.01.2009, 21:44

clock-img

škorpijončica

pencil-img

474

Hej goričanka,

kaj je bilo z toksoplazmozo, se je okužba prenesla (če smem vprašat)? ne vem kaj bi naredila, če bi izvedela, da se je okužba prenesla in bi se morala odločit, ali naj prekinem nosečnost. A amniocenteza boli?

clock-img

27.01.2009, 17:39

clock-img

sabina84

pencil-img

108

Oj. Jz sm jo mela prejšn četrek,22. Baje čakaš na izvide tri tedne,pa vse kot so ti že predhodnice napisale. Pa verjemi tiste ko so to dale skoz vejo kak dolgi so ti tedni.

clock-img

29.01.2009, 12:09

clock-img

goričanka

pencil-img

27

Sorry, nisem videla vprašanja? Na srečo se okužba ni prenesla, sem pa imela 10dnevno kuro z antibiotiki in sinko takoj po porodu tudi(že v porodnišnici). Bili smo še prvo leto pod drobnogledom (več pregledov-tudi na ifekcijski).
Amiocinteza ni boleča je pa čuden občutek ko ti s tisto dolgo iglo piči v trebuh. Pika sploh ne čutiš.
Meni je amiocinteza rešila nosečnost saj po njej sem izklopila vse slabe misli. Mislim pa da če bi bila plodovnica okužena bi morala pravzaprav bi hotela splaviti. Je pa to grozno ker dobesedno rodiš.
No za konec imam zdravega, ma res zdravega (enkrat bolanega v 3 letih) sinčka in sem v 29.tednu druge nosečnosti. Jutri grem na 4d tako da za enkrat vse ok!

clock-img

29.01.2009, 12:12

clock-img

Lejkica

pencil-img

49

Živjo! Mene pa zanima, ali je katera šla na amniocentezo samoplačniško?

clock-img

29.01.2009, 12:33

clock-img

tia12

pencil-img

883

IZVIRNO SPOROČILO: Lejkica

Živjo! Mene pa zanima, ali je katera šla na amniocentezo samoplačniško?

Nisem šla na samoplačniško bila pa sem.  A ti lahko kako pomagam?Kakšno vprašanje?

TAJ - 10.4.2009

clock-img

29.01.2009, 12:56

clock-img

Lejkica

pencil-img

49

Tia12: hvala, v bistvu me samo skrbi, ker obstaja možnost DS pri vseh, me samo zanima, če je šla katera na amniocentezo ne zaradi zelo slabega rezultata ampak tko, da jo preneha skrbeti. Jst imam trenutno zelo slaba dneva, ko mislim samo na to, in ne vem, kako naj neham.

clock-img

29.01.2009, 13:16

clock-img

tia12

pencil-img

883

Moja kolegica je šla na samoplačniško, zato da je bila pomirjena pol.
Jaz sem morala it ker sem imela zlo slabo NS.

Moras pa vedeti tudi to, da gre pri AMIOCENTEZI za možnost SS. Tko, da če si imela NS uredu ne vem zakaj bi se obremenjevala še z AMNIO, pa tudi nič kaj prijetna ni.

TAJ - 10.4.2009

clock-img

29.01.2009, 13:17

clock-img

tia12

pencil-img

883

Kolk si pa imela vrednost na NS?

TAJ - 10.4.2009

clock-img

29.01.2009, 13:42

clock-img

Lejkica

pencil-img

49

Z DHT testom sem jo imela 1:7000. So mi izmerili tudi nosno kost, ki je normalna, če ne bi bil izvid veliko slabši (za pol baje). Sej rezultat je ok, ampak na teh forumih berem, da se otroci z DS rodijo kljub super izvidom NS. Mislim, da se bom izklopla iz vseh teh forumov, ker me samo obremenjujejo.

clock-img

29.01.2009, 14:46

clock-img

tia12

pencil-img

883

IZVIRNO SPOROČILO: Lejkica

Z DHT testom sem jo imela 1:7000. So mi izmerili tudi nosno kost, ki je normalna, če ne bi bil izvid veliko slabši (za pol baje). Sej rezultat je ok, ampak na teh forumih berem, da se otroci z DS rodijo kljub super izvidom NS. Mislim, da se bom izklopla iz vseh teh forumov, ker me samo obremenjujejo.

Jaz sem imela NS 1:66

Ne obremenjuj se preveč ampak uživaj v nosečnosti kolikor se da...in ne beri takih reči, ker je potem vse le slabše....

TAJ - 10.4.2009

clock-img

29.01.2009, 17:19

clock-img

Lusa

pencil-img

1269

Ja sem na izvide čakala več kot 1mesec,so pa eni forumovki sporočili 21dan ,da je nekaj narobe.

Držim pesti za dober rezultat!

clock-img

12.02.2009, 14:11

clock-img

obayifo

pencil-img

856

pozdravljene,
mene pa zanima, če ste se na amnio naročile same ali vas je naročil vaš G in vam dal napotnico. malo me skrbi, ker vem kakšna 'gužva' je. pregled imam v 14.tednu, takrat naj bil tudi dobila napotnico in me bojo naročili na amnio (zaradi mojih let), ki se dela v 16.tednu. ali je to dovolj zgodaj za naročanje?
v zadnjih letih sem namreč kar nekaj presedela po čakalnicah in vem, da so čakalne dobe za nekatere stvari lahko preceeeej dolge...
hvala za odgovore

clock-img

12.02.2009, 14:58

clock-img

Pavarotti

pencil-img

10

Pozdravljena,

G ti da napotnico in tel številko na katero pokličeš in se naročiš. Dobiš tudi napotnico za genetika da se lahko z njim pogovoriš.

Potem ti oni določijo datum po tel. Če želiš, da ti dela amnio tvoj G opozori sestro že po telefonu, da te naroči k njemu/njej.

Čas za amniocintezo je od 16-18 tedna.

Na rezultate se čaka cca 3 tedne. Lahko si pa doplačaš metodo FISH ki ti da rezultat v največ 2 dneh za najpogostejše kromosomske napake.

Tako je za LJ. Sama sem delala amnio 2.2.09 in je stvar tako potekala.

Aja še to - če si RH negativna, rabiš še ICT, ki ne sme biti starejši od 72 ur.

Lp,Tina

clock-img

12.02.2009, 15:31

clock-img

obayifo

pencil-img

856

Pavarotti, hvala za odgovor.
Mi lahko še poveš, koliko časa je pri tebi trajalo od naročanja do amnio in kdo jo je tebi delal? Mogoče koga priporočaš? Si ti doplačala za FISH?
Sicer pa ti želim vse lepo in izvide BP

clock-img

12.02.2009, 16:21

clock-img

Pavarotti

pencil-img

10

Ni problema, če te še kaj zanima mi lahko pišeš tudi na ZS.

Pri meni je od telefonskega klica do posega trajalo 10 dni.

Doplačala sem tudi za FISH - malo manj kot 300€ je stalo in rezultat je bil v 1 dnevu. Na srečo je bilo vse ok.

Meni je delala dr.Šajina in mi je res dobro naredila, sicer pa lahko prosiš tudi za dr. Pušenjaka....

Mislim pa da so vsi kar precej strokovno podkovani in se ti ni treba bati....res je hitro mimo in sestra Nataša je bila super prijazna.

Veliko sreče ti želim.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem