IZVIRNO SPOROČILO: san
, ane kolk je lepo, men se tut ful dopade, tko da jst tut navijam za punčko
.
čeprav, zdej bi mogl mogoče še enga na u met, da bo 2/2.
kaj pa salamonska: Ivana Urša ?
tole srečanje s kolegico in s tvojimi sanjami, to je bilo pa res čarobno
Mumu: o, marička 22 mesecev te ni bilo, to je bilo enega sekiranja in skrbi ... tokrat držim pesti, da bo vse drugače: boš delala do zadnjega dne, rodila 2 dni po PDP, vse ok, vse b.p.,
URSI, čestitam tudi tebi! pa joj, res ne več kosit, pa žive meje rezat pa podobno, madonca, zdaj ko imaš en organ več kot vsi ostali nenoseči zemljani, pa se lahko na lepše nosiš

... pa lepa imena imata v planu

.
TERIDA: te dni se pa ravno selite ... oz. so finalna pakiranja? Upam, da te mož pazi in so ti stopnice in razni paketi prihranjeni. Tudi jaz sem se selila ko sem bila noseča 7 mesecev in vem, kako je to ... skratka, naj ti bo selitev kratka in lahka! Pa lepo prvo jutro vam želim v novem stanovanjcu

.
ZOFY in TINA, kao sta mamici? sem - vav!-
3 strani nazaj brala, pa vaju nisem srečala ... upam, da sta ok, a sta že zamenjali hlače za nosečniške oz. za udobnejše?
Azurra, bravo za razširitev, a je vaša nova članica dobila svojo uto ... oz. so na celini kakšna zavetišča za take ljubljenčke?
Aleži, čau bella, ste pri zdravju? Pa, kako sta Sara in Žiga ali hodita vrtec?
Matija, moj sine, je letos zamenjal vrtec in mu ni všeč, pravi da so vzgojiteljice zlobne in pove, kako jih naganjajo z ležalke in kako se ne-pogovarjajo z njimi v konfliktnih situacijah, da jih takoj kaznujejo ... in šmenta, srečam našo sosedo, ki ima 1 leto starješega sina od matije ter mi gospa povedo, kakšne travme je njen sin doživljal v vrtcu (star 5 let je začel kakat nazaj v hlače, imel vročinske napade, v transu hodil okrog mize ...), nazadnje ugotoviva, da ima matija isti tim, zaradi katerega je sosedin mali doživljal take travme

. Oni so zamenjali vrtec in je bilo HB 100% bolje ... zdaj ne morem nič, le opazujem lahko, če se bodo pokazale kakšne vedenjske spremembe ... Z možem se tolaživa, da je matija dovolj močan, ker ima za seboj že pozitivno izkušnjo vrtca. Smo pa - ja, dejansko smo- na preži. A ni to

?! HB ima vsaj anja vzgojiteljice, ki so ko sončeca topla.
TAMARA: saj si ti pisala glede grizenja, ane? Pri nas so v vrtcu rekli, da grize tisti otrok, ki ne zna povedat, kaj hoče. Torej, tako razmišljam jaz- ve me popravite- je treba otroka naučit, kako naj pove kaj hoče, čeprav ne zna še govoriti. No, pri nas je tako, da se je anja le navzela načina, ki sem ga privzgajala starejšemu sinu od anjinega 6. mesec.: ko hoče dobit igračo, ki jo ima drugi v rokah, mu ponudi v zameno eno drugo igračo ... če ne pali, se s ponujeno igračko malo poigra ... in ponavadi deluje. Je smešno, ko anja pride k svojemu starejšemu bratu in mu ponuja drugo igračo v zameno ... in ne boste verjele, včasih deluje in njen stareješi bratec zamenja npr. gormita za telebajska

!
Pa še to bi dodala, da otroka ne grist nazaj, ali ga kaznovat ... čim manj besed, odločen ne in nato pokazati, kako bi moralo biti ... ne otroka takoj odstranit od igračke po ugrizu, mu bo še bolj stresno.
Kaj so pa vzgojiteljice rekle, kakšen je njihov vzgojni načrt glede tega?
Grizenje nohtkov ... ja, se kupi tak lak in je ogaben okus. Vzroki grizenja nohtkov
so lahko tudi stiska, stres, tudi pri tako malem otročku ... drugega ti ne vem povedati, malo še polinkaj okrog ...
LONA, kako se ima pa Tilen? A so njegove tanove tudi tako očarljive, za poročit? Aja, pa SAN, ti imaš pa tudi fanta v vrtcu ... samo- kaj pa vem, vi2 sta ob iz prestolnice, tam je le drugače, bolj profi ...
AAAA, zdaj sem pa že več ko uro na RR! Tukaj pa res mine čas! Upam, da si bomo še pisale, ko bomo v domu za ostarele, da nam bo hitreje minil čas
mejte se
< Sporočilo je popravil Naša črtica koraka -- 4.10.2009 22:58:13 >