IZVIRNO SPOROČILO: betty80
Pozdravljene Celjanke,
se opravičujem, ker se tako dolgo nisem oglasila, ampak me ni bilo kar nekaj časa v Ce. Kot prvo hvala vsem za čestitke, kot drugo čestitam vsem novo pečenim mamicam, ter dobrodošlica vsem novim članicam foruma.
Rada bi vam zaupala tudi svojo porodno zgodbo, in sicer:
21.1. na PDP sem bila prvič na CTG-ju, ki pa seveda ni pokazal nič, in so me naročili čez 2 dni. No še isti večer se je začelo, in namreč ob 19.30. Ampak nisem bila sigurna, da je to to, zato nisem šla nikamor. Voda mi ni odtekla, prav tako se mi ni odlušil čep. Ponoči sem imela skos popadke, pa na WC sem šla 7x. Ampak še vedno nisem bila sigurna, da je to to, ker sem imela zelo neredne popadke. Vsepovsod piše, da ko jih imaš eno uro na 5 min, da se odpraviš v P. No meni pa so popadki skakali in sicer so si sledili nekako takole 14 min, 10 min, 6, 5, 14, ... v glavnem čist neredno. Moj mi je ponoči rekel, da mu naj do 5h zjutraj povem, ali gremo v porodnišnico ali gre on v službo. No celo noč nisem nič spala, potem se pa ob 5h vseeno odločima da bova šla v P, čene naju bodo pač poslali nazaj domov. Od doma sva šla ene 6.15 min, v avtu pa so že bili popadki na 5 in 3 min.
Ko sem prišla v P mi je CTG pokazal popadke na 5 min, nato smo čakale še zdravnico, da je prišla, po moje nekje ob 7.30. Ginekologinja mi je rekla, da se je otročiček že lepo pripravil, in da sem že 5 cm odprata
. Predrla mi je mehur potem pa so mi dali še klistir. Tako da sem še pol urce sedela na wc-ju. No 8.45 pa sem prišla v porodno sobo. Bila je taka gužva, da sem pristala v tisti, kjer smo ble 3 notri. Ena je že rodila, dve pa sma na to čakali. Potem je prišel še moj, in smo počasi začeli
. Imela sem super babico Gordano, problem je bil edino, ker so skakale od mene pa do moje sosede, s katero sva istočasno rojevale. No v glavnem 13.10 je bilo vsega konec, ko se mi je ginekologinja Brus (super je bila) naslonila na trebuh, in hopa glavica je bila zunaj
(kar precej velika je bila), dobila sem dva šivčka in to je bilo to. Naš Vid me je dvakrat pokakal, ko so mi ga položili v naročje. Re sto je nekaj najlepšega. Morem pa še povedat, da sem ene trikrat med samim porodom prosila, da mi ne naredijo epizotemije, in tako je tudi bilo. Imela sem zelo pozitivne iskušnje s celjsko porodnišnico in osebjem. Po treh dneh smo šli domov.
Pa še nekaj slikic našega sončka: