Ja punce, kje pa ste? Ja, jst sem že rodila, sem tudi že 14 dni doma.
Sem mislila, koliko bom imela za prebrat, ko bom prišla nazaj, pa je bilo treba obrniti samo eno stran!!!
No, jst sem prav napovedala, da bom naslednja. 25.3. zjutraj se mi je odluščil čep, zvečer sem nesla mamici rožico za praznik, ko pa sem se ob 22.30 vsedla v avto, da se bova z mojim odpeljala domov, mi je pa začela odtekat voda, na srečo počasi, po kapljicah. Mojega sem samo prijela za roko in rekla, da naj pelje narahlo in hitro domov, ker bomo nocoj šli rodit. Bi mogla slikat njegov pogled!!! Strah in veselje, vse naenkrat.
Doma sem se stuširala, vzela torbo, pa smo šli v Celje. V bolnico sma prišla nekaj čez 23. uro. Tam so me najprej priklopili na CTG (pokazalo je nekaj čisto blagih popadkov), nato me je zdravnica pregledala, samo sem bila še čisto zaprta, zato me je poslala na oddelek, mojega pa domov. Spala nisem skoraj nič, ker sem imela popadke (sicer blage, vendar dosti močne, da so me zbudili) kake 4 na 6 min, pa pol ure nič, pa spet nekaj na 5-6 min... in tako celo noč. Groza!!! Ob 6. mi je sestra prišla zmerit pritisk, pa zajtrk sem dobila, potem se je pa počasi začelo. Ob 9. bi naj prišla vizita, samo jst sem imela ob 8.30 popadke na 3-4 min, zato sem poiskala sestro, da me je še enkrat dala na CTG. Zdravnica me je prišla pogledat kr v ambulanto, rekla, da sem 3cm odprta in da naj me dajo kar v porodno. Poklicala sem mojega, naj pride čez kako uro in pol, mene so pa preselili. Potem pa najprej klistir, pa še zadnji napotki, nato smo šli pa v porodno. Moj je bil že tam, tak je bil fajni v tisti zeleni obleki....
Potem smo pa malo čakali... pa čakali... Popadki skoz na 3-4min. samo preblagi, is se naš škrat ni hotel spuščati. Potem so mi začeli dodajati umetne...
...od začetka je še šlo, potem je bilo pa vedno hujše. Babica mi je vsake toliko malo povečala dozo popadkov.
Mislila sem, da mi bo kolke raztrgalo, mali pa še vedno visoko. Nikamor ni hotel. Očitno se mu je zelo dopadlo v trebuhu.
Ko sem že misla, da bom umrla
, mali pa še kr visoko, pa je hvala bogu prišla zdravnica in rekla da naj kr vseeno potiskamo, čeprav ni spuščen, pa upamo, da bo šlo.
No, pa je šlo.
26.3. ob 14.29 se je rodil naš Miha, težek 4,250kg in dolgi 55cm.
< Sporočilo je popravil urskaf -- 16.4.2009 8:53:05 >