Em...mi smo kar boljše, sploh Špela kar se tiče bolezni. Noč pa JOOOOOOOOOOOOOOOOOJJJJJJJJJJJJJJJJ, bi jo moj s tamalo kar dobro odnesel, ker ona zdaj po bolezni kar boljše spi, ampak Miha se mi je pa 3 ure skopi motovili in ne pa ne spat. pa je bil že čist marogast pa tečeeen pa zaspan. Že zaspal pa spet jamrat, nergat...Mi šlo ne na lepo, ne na grdo, ne v naročju, ne v posjtlci, ne pri meni, ne nikakor. Ma najraj bi ga....pa sem šla mojga zbudit, sva ga previla, je zbudil še Špelo, je k sreč hitr zaspala, je zaspal še Miha pri mojmu v naročju. In sem rekla, to ma zdej ves zmatran da spi ko top do zjutri. ja itak...ob 5 spet jamranje. Očitno je neki u luftu....Jaz sem morto di krepo, upam da bo danes kaj boljše.
Mislim da se ti po treh urah matranja že prav utrga...
Bučke: jaz jih naribam in malo podušim na maslu, potem nekoliko zalijem in še dušim. čez čas dodam polento v razmerju, ki je nekoliko v prid bučkam. Ko je polenta po slavnih dveh minutah kuhana dodam še en topljen sir in/ali malo kisle smetane in po nekje 10 mesecu že prej tudi malo posolim. Sta noro ljubila, zdaj se pa itak znata ob vsem ali nečemer pi.z....t. Včasih sem isto nardila tudi z drugo zelenjavo. Jaz nisem miksala najprej zelenjave in potem dala polento, ampak sem šele ko je bilo fertik pred hranjenjem spustila en mikser čez. če je pa naribano in mehko zdušeno pa itak vse razpada in ni treba.
Druga je pa z malancani. Čebulco na maslu, potem paradižnik, potem malancan in bučke. Zalijem in dušim do mehkega. Lahko zmiksaš In posebi skuham malo testenin in dodam. Sta tudi pomljackala. (in se tudi že piz....
).
Ali dane srecimo: bučke, korenček, karfijola zdušeno, riž, zalito, skuhano, pojedeno. Ali v zelenjavni juhici.. Ali.....