Listek, super za dve celici
, sedaj pa naj se lepo oplodijo, v soboto pa po deco
Reby, seveda bom priletela naslednji teden okoli, saj sva se zmenile, da greva skupaj na sprehod. Vmes bom šla pa Hedine razbojnike pogledati. Srce, to so zaenkrat samo folikli, koliko bo pa celic bomo pa še videli, pustimo se presenetiti.
Biba007, ti kar vadi imaš točno 14 dni časa, ker se že menimo, da bo srečanje 10.04., pa da vidimo ta tvoj table dance
in koreografijo
MBT1979, mogoče so res poskočili, kaj pa vem, ampak v kratek postopku sem jaz tak čas že konec oz. imam že punkcijo po 8. špikah, sedaj smo na 11.-ih pa še kar cincajo. Danes je UZ-je delala študentka, pa nekako nisem zaupala njeni presoji, tako da sem kampirala pri avtomatih za kavo in ujela dr. D-ja. Sem potebovala še njegovo mnenje
Bumo
hvala za pestke in navijanje.
BEBIII, terapije imamo različne, lahko imaš kombinacijo Suprefact + menopur ali pa Suprefact + gonal. Potem je še odvisno od reakcije, ali imaš kakšno hiperco, potem so manjše doze. IN seveda boš ti tudi kokš, zakaj pa ne bi bila
Menopur je stimulator, ki povzroči da telo proizvede večje število foliklov kot v naravnem ciklusu, ko imaš običajno enega ali dva. Na ta način dobijo več celic v postopku, ki jih oplodijo.
Protina, super za uspešno odstranjen polip in pregrado. Sedaj pa res ni več razloga, da ne bi uspelo
Diana, jaz ti lahko že sedaj povem, kako poteka na punkciji, imam že dve za sabo. Uglavnom, nič bati, še vse smo preživele to punkcijo in jo boš tudi ti. Poteka pa takole, zjutraj prideš na oddelek SIII, kjer te pošljejo v garderobo, da se preoblečeš (imaš s sabo osebni dokument, svojo haljo in copate), nato dobiš inekcijo ketonala v rito, potem čakaš da pride zdravnik, ki je zadolžen za punkcije in ET-ja na ta dan. Nato greš v tisto čakalnico, ki ti jo bodo sestre pokazale. Tvoj da seme, ti pa čakaš, da te pokličejo na vrsto. Ko te pokličejo, greš v ordinacijo, daš biologinji osebni dokument in se vsedeš na tisti ginekološki sol. Doktor ti da še lokalno anestezijo, počaka da prime in nato ti posrka te folikle iz tebe. Koliko boli in ali boli, je odvisno od števila foliklov, razporejenost foliklov in praga bolečine, ki je odvisen od vsake ženske posebaj. Ko ti opravi punkcijo, greš v sobo zraven te ordinacije, kjer lahko malo poležiš, potem na oddelek SIII, kjer ti povejo, koliko celic je bilo in kdaj prideš na ET. To je to. In ne v LJ tvoj ne more biti zraven, mogoče je tudi bolje tako. Jaz vem, da bi bilo meni še težje, če bi bil moj zraven, ker bi ves čas mislila še nanj. Ti se samo zmeni za punkcijo z dr. D-jem in ne bo nobene panike, tudi bolelo te ne bo toliko, da se ne bi dalo preživeti.
Kimsy, jaz si želim dr. D-ja na punkciji, glede na to, da so že dve za mano, poznam razliko med njegovim delom in delom drugih doktorjev. To je pa tudi vse, kar imam jaz z dr. D-je.
Glede tvoje M, ti povem, da še ne zamuja toliko veliko, nekje tri do štiri dni je normalno. Držim pa seveda pestke, da pride čimprej.
Lejdi, vedno je možno, da se poslovi eden, eden pa ostane. Zato ti svetujem, da kljub vsemu narediš CB test doma ali pa greš v Adrialab na krvni test. Sicer greš lahko tudi na GK LJ na krvnega, ampak tam se čaka na rezultate full časa, v Adrialabu se pa lahko dogovoriš, da pokličeš po telefonu in ti povedo rezultate.