Pozdravljene nosečke!
Sedaj pa res že gre zares.
Saj, nekatere imate rok začetek aprila in bi bilo vse v mejah normale, če se katera že odpravi rodit. Tako da brez panike punce, bliža se naš čas, ko bomo naše brcajoče srčke lahko objele, pobožale in stisnile k sebi.
Te majhne rokice, nogice in prstki, pa usteca ... jaz mislim, da bom Elo Noro kar pojedla. Z mojim dragim sva se dogovorila, da bo on začel pri nogicah in prstkih, jaz pa pri ustecih in ličkih.
krfjolca - Bravo za odločitev za naravni porod!
Verjamem, da vsaka ženska, ki s srcem prebere knjigo od Ine May Gaskin Modrost rojevanja, čuti, da je naravni porod najboljši tako zanjo kot za otroka. Predvsem pa spozna, da tipična podoba poroda, ki kroži po Sloveniji (da je porod najhujša bolečina v življenju ženske, ki jo je pa pač treba dati skoz, če hočeš otroka), ni nujno, da drži. Sama seveda navijam za orgazmični porod
, toda ostajam pa toliko realna, da vem, da je za večino žensk bolečina del poroda. Vendar tudi vem, da ima bolečino neko svojo nalogo in da če se je ne bom bala, ampak se prepustila porodni sili, bo telo mehkejše in sproščeno, s tem pa tudi porod lažji. Vsekakor pa je najbolj pomembno intimno okolje in dobra psihična priprava. Zato z naslednjim tednom začnem z vizualizacijo poroda. Upam, da se ne bom preveč vživela in kar rodila
.
olea - Ti si pa zagotovo "Mama Zofa girl" glede na izbor knjig?
Sem vesela, da nas je več takšnih.
Krči in lažni popadki - A mi lahko katera pove, kako izgledajo lažni popadki? Mene namreč občasno otrdevanje trebuha spremlja že celo nosečnost, pa sedaj ni nič močnejše, tako da sploh ne vem, kaj naj pričakujem in kdaj. Sem pa v 34t, a je to še prehitro? Kdaj se ponavadi začnejo lažni popadki, v katerem tednu? Hvala stokrat!
cveta28 - Madonca, to pa je sluh.
Sama sem tudi aksutično bolj občutljivo bitje, toda tako hudo pa še ni. Zna pa res biti otroški jok kar moteč, razen če se bo bebica "naštelala" na tako frekvenco, da bo za mamico kul. Poskusi se že zdaj, ko je še v trebuščku, z njo zmenit.
Midve z mojo Elo imava že kar nekaj dogovorov: da ne bo prišla prej na svet kot aprila, da mi bo pri porodu pomagala, da se bova pridno dojili, da bova vsak dan hodili na sprehode ... Upam, da ni po meni in je ubogljive sorte.
Ljubljančanke - Ali katera morda ve za kakšno varstvo na domu, da ni dražje kot max 270 € na mesec? Vsaj do 3. leta bi se namreč rada izognila vrtcu. Hvala za vse info!
Ta teden obljubim pride fotka trebuščka.
NenaLena