Torej...
Iz torka na sredo ponoči me je celo noč neki ščipalo, tako, da nism kej dosti spala. V sredo zjutri je blo vsega konc, malo sem čvekala tu na rr, pa še eno kitico sem šla odspat, popoldne pa sem šla v šoping v Italijo. Pa pridem z mamo v Benetton in me ne štengah enkrat štihne-to je blo ob 15:30, ampak sem bla tiho, k sm mogla pač še neki stvari nabavit. Pa gremo še v druge dve trgovine in se ob 16h odpravimo h mojim domov. Pa me na poti spet neki štihne, ampak sploh nism bla neki pozorna na to špikanje. Pr mojih doma me je 2x štihnlo v švoh pol ure, tako, da so me moji peljali domov, ampak smo se pol na poti ustavli še pr noni in se šele pol dpravli h meni. Domov sm pršla ob 17h, moj dragi je tudi že prlaufu domov in smo se dala na balkon...Pa se začne na 15 min, naslednji na 12, pa spet en kar čez 5 minut...No, v tem cajtu sem porihtala še neki stvari doma, pojedla in pol smo ob 17:45 pičla proti Postojni. Popadki so bli celo pot točni na 7 minut. Pridemo v P ob 18:30, me v avli zagrabita 2 popadka v 2 minutah. Pride babica, me pelje na ctg in itak, popadki na 3 minute. Ustanem iz mize, da se slečem za pregled in mi je odtekla voda...zelena, k se je naša pupica pokakala. Me pregleda in sem bla odprta že 5cm. Pol je sledil klistir in tuš...V te pol ure sem mela enih 16 popadkov. Pridemo v porodno okoli 21h, me babica spet pregleda in sem bla odprta že 8cm. Popadki vse bolj pogosti in bolj boleči, tako da je babica poklicala anestezistko in mi je dala epiduralno...Meni se je kar Marija prikazala! Pol so mi našopali še umetne in pol smo čakali da se je mala spustila. Ta prava akcija se je začela okoli 22:20, ko sm začela prtiskat, pol je pršla še ena babica, da mi je po trebuhu »skakala« in ob 22:37 se je rodila naša Gaja. Revica je mela še popkovino okoli vratu... Babica me je mogla malo rezat, ampak OK, rajši, kot da bi se raztrgala, saj je šlo res ekspresno. Sem pa dobila Gajo v roke šele čez dobre pol ure po porodu, saj so ji mogli najprej vso plodovnico spucat iz noska in pljučk...Pol je pa sledilo crtanje do 1h ponoči, ko so mene peljali v sobo, Gajo pa na drugi konc...In itak nisem spala celo noč...