Hm, lahko pogledaš, če je v kraju, kjer živi/je živel, kak otrok z njegovim priimkom, za začetek. Najbolj strokoven pa bo gotovo detektiv.
lea, razumem, da hočeš sestri pomagat, ampak navsezadnje se bo sama odločala, mogoče tvoji podatki ne bodo nič spremenili... Moja sestra se je telepatsko zmenila z enim moškim, ki ga je sicer poznala, ampak nič več kot to, da bo pri njem stanovala in bosta skup, on pa seveda o tem ni nič vedel in ima med drugim že doooolgo živi z istim partnerjem (ja, fantom, punce ga sploh ne zanimajo, kar je ona tudi vedela, nekak naj bi bili po njenem vsi skup... Skratka, če si človek nekaj naslika, mu živ bog ne pomaga, morajo kar sami do tega prit
). Mi smo ji tudi hoteli pomagat, pa vprašat tega skrivnostnega moškega njenega življenja, če sploh ve, da prihaja k njemu živet, pa sta se starša zato precej namatrala, da sta prišla z njim v kontakt in zvedela, da on o vsem skup nič ne ve, pa še to prek njegove tajnice... Pomagalo ni pa nič, je vseeno šla tja. Tako da te razumem, da te skrbi zanjo, ampak dejansko ji ne moreš nič kaj dosti pomagat, je odrasla ženska in bo počela, kar bo hotela... Z bratom sva takrat celo pisala eni psihiatrinji, ker sta bila starša čisto obupana, pa noben ni vedel, kaj naj naredi... in nam je točno to odgovorila: da če bo hotela pomoč, ima očitno dovolj ljudi, da se lahko nanje obrne, dokler je pa noče, pa nimamo kaj naredit, pa čeprav gre na konec sveta (dobesedno in preneseno) in ne glede na to, kakšno je njeno duševno stanje. No, sestra je šla tja bogu za leđa, tip ji je sam povedal, kako in kaj, ona ima še vedno neke svoje fore, ampak hudega ji ni, mislim, da je zdaj bolj srečna kot prej. Pač rabi te svoje čustvene dirke sem pa tja, da ma dramo v življenju, pa verjetno tudi rabi, da vidi, da se drugi sekirajo zaradi nje, torej jo imajo radi... ne vem, tak si jaz to razlagam - zakaj bi sicer en nadpovprečno inteligenten človek poček take stvari? Ja, mam zanimivo familijo
, od tod pa moj prag tolerance na raznorazne čudne poglede na svet
.
brisačkarica, ene pač privlačijo skrivnosti, neznano in tveganje in si ne predstavljajo življenja z nekom, ki nosi srce na dlani. Pač jim je to seksi, 100 ljudi, 1000 čudi (vsak jih ma vsaj 10
). In taki navadno nočejo videt resnice, tak da ne bojo šli sami za njo gledat... In če maš tako osebo rad, te malo skrbi, če se ti zdi, da drvi z glavo v zid... Pa bi ji rad prihranil udarec.
Možno je tudi, da ji je "dobra sestra" to probala dopovedat, da ima ona problem, pa ni padlo na plodna tla... In se pač dobra sestra dalje boji za svojo sestro
. Jaz se za svojo nič več ne bojim, mislim,da se ma čisto fajn, dolgčas ji vsekakor ni.
Je pa res, kar pravi Splišni, upanje umira zadnje, zato bi jaz verjetno spet probala pomagat, če bi se mi zdelo, da to rabi...
picola, včasih pač vidiš, da nekdo ne dela sam sebi dobro in mu hočeš dopovedat, da to ni ok, z vsemi možnimi načini...
Pa a misliš, da se tipi o tem pogovajajo? No tile okrog mene in moževi kolegi 100% ne. KO grejo na drink dol vžgejo moške debate, ne pa kaj ima kdo doma.
Joj,
muška, a to čisto resno? Da se nič ne pogovarjajo o otrocih? Ma, meni je to malo čudno, lubi mi skoz govori kake zgodbice o otrocih sodelavcev... Sicer jaz barcafe razumem, ker ni nujno, da je družina tisto najbližje - lahko da si je bliže s kolegi in potem je to huje, da njim taji kot da svoji mami, s katero ima malo stikov, recimo... ne vem, mene bi motile kakršnekoli skrivalnice.