IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši
Lino, če si na bolniški in greš potem direkt na porodniško, se ti to vse šteje v del.dobo. Če pa sedaj zamenjaš delodajalca, pa ne glede na to, da si že na ZZZS, ti bo moral on spet plačevati 30 dni bolniške. Tko so meni takrat rekli. Po 30 dneh pa spet padeš na ZZZS.
Hanuši hvala ti...točno tako je, kot si mi napisala, k sreči.
Sedaj se prijavim na zavodu in ker imam itak 3 mesece pravico do nadomestila, ga sedaj izkoristim 1,5 meseca do porodniške in potem itak nastopim porodniško...mi pa v tem času teče delovna doba (ker pač mi pripada nadomestilo...) in pa tudi do porodniško naj bi dobila in osnova za porodniško je zadnjih 12 plač, pa se mi pol to nadomestilo iz zavoda niti ne šteje zraven...
No pozabila pa sem vprašati, ali dobimo v tem primeru 100% porodniško??? Biba, tudi jaz sem bila včeraj na pregledu in me tudi niso testirali za tokso ali pa karkoli...sem dala samo vodo. Aja pa tudi jaz sem v 27-28 tednu in sem dala do sedaj kri samo 1x. Je pa rekel G., ko sem vprašala kako je s temi preiskavami, da bom za tokso še 1x testirana v 32t in takrat bom tudi za hpatitis...kako pa je z mojim železom ali drugače s krvjo pa nimam pojma.
Deja, upam, da je sedaj z malim sončkom bolje.
Jabolka, hvala za vse informacije glede čajev. Jst ga nameravam pit. Bom v 36 tednu začela s 1/2 šalčke in potem v 37t eno šalčko in potem 2 na dan...sej nimam kaj izgubiti, pa če se potem slučajno v 37t rodi tudi ni več panike, ampak mislim, da ne bo tk hitro delovalo...

Si ga bom pa torej v Sanolaborju kupila.
Sedaj pa grem kosilo dokončati. Sem full

, ker sem si riž dušila v pečici in v drugi posodi prav tako v pečici meso pekla in sem to

pečico gor odprla pa želela riž ven dobiti in se mi je cela skleda obrnila in vsebina sesula po pečici in tudi po tleh...moj dragi pa je vse to iz kavča komentiral, da če si štorast, si pač štorast in ko sem omenila, da bi bila pomoč dobrodošla je rekel, da mi itak sedaj nima kaj za pomagat...