Jutro vsem, hvala bogu da je petek, vsaj za tiste, ki smo še v službi.
Jaz kar nestrpno čakam vikende, da lahko kaj konkretnega naredim, pa se spočijem, ker čez teden sem kot cunja. Še dobro da začnem v ponedeljek samo po 4 ure delat.
Bi pa rekla še neki o kilogramih... Ne vem zakaj, ampak v zdravstvu stalno zvišujejo neke kriterije kaj je zdravo kaj ni zdravo ipd. Pa naj bo to holesterol, sladkor, kilogrami... Najbrž imajo pri tem veliko tudi zdravstveni lobiji, sploh v primerih, ko se neka odstopanja od normale zdravijo z zdravili. Pri tem pa pozabljajo, da je vsak svoj individuum in da se nas obravnava preveč po predalčkih, in če si vsaj malo nagnjen k temu da se primerjaš, da si senzibilen glede tega kaj okolica pravi, lahko kaj kmalu zapadeš v vzorce motenj prehranjevanja. Pa ne mislit, da se to dogaja samo med najstnicami, čedalje več je tega med odraslimi ženskami... Hočem povedat to, da neke smernice sigurno so, pa da tudi v nosečnosti ne rabimo pretiravat, samo zato ker smo noseče. Samo če se bom namesto 'idealnih' 12 (ali je po novem že manj?) zredila za 16 kg, to še ni konec sveta. Nikakor s tem pisanjem ne iščem opravičilo ali kaj podobnega zase, jaz pri sebi teh kg sploh ne vidim toliko, opažam pa (pa niti ne na našem čveku, ampak na drugih), da ženske kar tekmujejo med sabo katera se bo manj zredila...
Bodimo vesele, ker samo to šteje našim
.