IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana
A bo katera darovala matične celice v javno banko? Jaz bom
Midva bova zagotovo nekaj naredila z matičnimi celicami. Odločiti se še morava ali jih dati v zasebno ali javno banko.
Res pa je, da zasebna banka stane cca. 2000€, javna je pa brezplačna in še več možnosti je, da komu koristijo.
Moram pa priznati, da sem malo razočarana nad programom materinske šole, saj smo temi epiduralne analgezije in ostalim možnostim posvetili 1,5 ure o darovanju matičnih celicalih pa nihče nič.
Strinjam se, da je potrebno povedati vse možnosti, ki jih ima nosečnica za lajšanje bolečin. Vendar se mi pa zdi grozljivo, da ko kdo vpraša o hranjenju/darovanju matičnih celic pa je edini odgovor, ki ga dobiš to je popolnoma vaša odločitev.
Po mojem mnenju bi morali povedati kakšne so opcije (ni potrebno delati take reklame, kot jo delajo za epiduralno analgezijo), predvsem pa bi lahko vsaj povedali za darovanje v javno banko, saj je to za skupno dobro in nihče nima popolnoma nič od tega, če se njegove primarne celice zavržejo namesto darujejo.
Nikoli ne vemo kdaj jih bomo potrebovali in če nas več daruje, večja je možnost da jih naši otroci dobijo, če jih bodo potrebovali.
Seveda vsem želim popolnoma zdrave otroke, vendar vseeno je bolje, da spravimo primarne celice namesto zavržemo.
Lahko bodo našemu otroku rešile življenje ali pa komu drugemu, vsekakor bo od njih več koristi, kot če jih zavržemo.
To je pač moje mnenje.
Jaz sem imela 3 leta nazaj hudo prometno nesrečo in sem izredno hvaležna krvodajalcem, da sem lahko dobila transfuzijo.