IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Vem kaj so možni vzroki za totalno odpoved poželenja in sem mu jih tudi servirala...Skupaj s tem,kar sem napisala zgoraj,na začetku.
Zdaj je na njem da se odloči, ali te napake lahko popravi ali jih ne more.
Če bo rekel da ne more, gre pač življenje dalje...za vsakega posebej.
Anonimna1.
Tudi pri meni je bilo tako, da se je želja po seksu čez čas - leta - zmanjšala. Metuljčki so izginili. Zaljubljenost se je umaknila mljubezni. Ni popoln. Tudi sama nisem. Se prilagajava, učiva, spoznavama... Kmalu bova ksupaj sedem let. Sva poročena in imava 7m staro hčerkico.
Težko je razumeti, da moški razmišljajo drugače, ampak tako je. Ko sem to dojela, je bil najin odnos "popoln". Nikoli se nisva veliko pričkala, zdaj se pa še manj. K temu je predvsem pomagala knjiga od John Graya: moški so drugačni, ženske tudi. Našla sem se kar v nekaj odstavkih in njega tudi. Se tudi nsmejala. Spoznala sem, da nisem edina, ki nekaj pričakuje od svojega partnerja in sem nato razočarana, ker on tega ne vidi, ne spozna moje potrebe. Zdaj mi je jasno. On NI ženska. On potrebuje jasna navodila - zahteve. On tudi ne bo sočustvoval, ko mu razlagam kako naporen dan je zamenoj, ampak bo iskal rešitev moje težave. Ženske pa potrebujemo predvsem sočutje, objem. Seveda so tudi izjeme.
Tudi on je prebral to knjigo in moram priznat, da nama je izboljšala odnose. Se včasih kar nasmejiva

in si rečeva: a nisi prebral knjige?

A ne veš da sem takšen/ takšna? Tako se včasih izgovoriva na razlike med nama in se nasmejima. Pa je takoj veliko lepše.
Hotela sem predvsem povedati, da zahtevati od drugih, da se spremenijo je lahko, težje je spoznati, da tudi sami delamo napake. Še težje pa je partnerje sprejeti takšne kot so in jih takšne spoštovati ( ne govorim o pijančevanju, pretepanju in podobnem). Moje osebno mnenje je, da je medsebojno spoštovanje ključ do privlačnosti partnerjev.
Pa lahko noč.