IZVIRNO SPOROČILO: jana81
kaj je že bilo ?
a za otroški dodatek?
dej mi še 1x povej
poleg dohodkov za 2007 mi je upoštevala mojo 1. celomesečno plačo, ki jo je množila z 11 mesci, kolikor dolgo bi naj bila zaposlena. in ko sem jo klicala, mi je omenjala nek 46. člen, ki ga nisem nikjer našla! no, zdej sem našla, da je zapisan v
pravilniku o postopkih za uveljavljanje pravic do družinskih prejemkov.
46. člen
Če se je eden od vzdrževalcev družine zaposlil, se ob določitvi dohodkovnega razreda, poleg
vseh ostalih dohodkov vseh družinskih članov, upošteva tudi plača vzdrževalca družine, ki se
je zaposlil, tako da se višina bruto plače oziroma prejemka iz zaposlitve, ki ga je prejel v
prvem mesecu zaposlitve, pomnoži s številom mesecev predvidene zaposlitve v tekočem letu
in tako dobljeni znesek preračuna s količnikom na dohodke preteklega oziroma
predpreteklega leta.
47. člen
Če eden od vzdrževalcev družine izgubi zaposlitev in ne prejema nadomestila, pa je prijavljen
v evidenci Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje kot brezposelna oseba ali ne prejema
pokojnine ali delnega plačila za izgubljeni dohodek, se njegovi dohodki iz naslova bruto plač
iz preteklega leta ne vštevajo v skupni dohodek družine.
HB za 47. člen! sam kaj pa če dobim zaposlitev za nedoločen čas? pol se mi bojo pa še 1x upoštevali letošnji dohodki?!