Tudi meni na začetku (prvi teden, ko sem prišla iz P) koliko poje. Ker sem mela premalo mleka se je žeglašala po 2 urah...kar ni dobro. Dojenčki jejo na cca. 3 -4 ure. 3 čez dan...ponoči pa jih pustimo malo več spati (4 ure).
no tole pa ni cist tko... dojencki jejo zelo razlicno (tako kot odrasli), moja se je dojila na 1,5ure ali manj. eni mocneje sesajo in se bolj najejo in res ne rabijo tokx, eni jejo manjse doze in veckrat. Ce zelis uspesno dojit, prvih 6 tedno pristavljas otroka brez nekega urnika, da se vzpostavi ponudba in povprasevanje mleka - ce hoce na pol ure, pol je to pol ure. Ce na 3 pa na 3. Imas pol poskoke rasti, ko bi se skoz dojili, ker jim je premalo kar imas in takrat je nujno, da cim veckrat pristavis, da se naredi vec mleka.
Kot pravis,da je pojedla 30ml - naceloma se za tako kolicino ne smatra, da imas premalo mleka, ampak res je,d a je pol verjetno otrok prej lacen in ga je treba prej pristavit. je pa tezko na zacetku seodlocit, a je otrocek se lacen al ni, a dodat al ne, a imas dovolj mleka al ne...
definitvno pa je za uspesno dojenje treba poslusat otroka in ne gledat na uro.