IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena
Čao,
Evo mene nazaj po še eni rundi spanja.
Očitno si delam rezerve za potem.
sonček85 - V Ljubljani pa se sonček še vedno ni pokazal
, pa tako čakam nanj. Mi je ponedeljkovo sončenje na oknu tako pasalo, da bi kar še.
detelja - Uboga
. Četudi se je že začelo, ti bo limona gotovo pomagala, da ne bo še hujše. Pa seveda tvoja dobra volja, ki je tako najbrž nikoli ne zmanjka.
Me smo s tabo, da prehlad čim prej mine.
ooooooooooooooooooo hvala...veš kako je hudo, ko se ne veš kam dat zunaj pa tak lep sonček, tebi pa gre vse tko počasi na živce ,vse te moti,....ti je vroče, mrzlo...
srecka82 - Uf, to pa je res nesreča z avtom.
Glede na to, da se ti to ponavlja, a si pomislila, da se mogoče nekaj dobro ne razumeta s svojim avtomobilčkom in da bi ga morda zamenjala? Je to sploh varianta? Ali pa je vse skupaj zares le to, da si predolgo kot nosečnica za volanom in bo potem bolje. Držimo pesti, da bi te tvoj jekleni konjiček odslej 100% ubogal.
Pomoč mame in negospodinjski moški - Jaz se vsekakor strinjam z ostalimi puncami, da sta tisti čas, ko ima dragi očetovski dopust sama brez mame, da mu daš možnost, da se izkaže. Še toliko bolj, ker je celo sam izrazil to željo. Mami boš to najlažje povedala tako, da boš popolnoma iskrena: "Mami draga, zelo sem veselila tvojega obiska, toda mogoče sem se prenaglila, saj je moj ljubi izrazil željo, pa tudi sama sem ugotovila, da je tako res najbolje, da smo tisti čas, ko je doma, sami, da se lahko čim bolj povežemo. Glede na to, da smo sedaj nastajajoča družinica, vem, da boš razumela in ne boš huda. Vsekakor pa računam na tvojo pomoč kasneje, saj se tudi naša bebica zelo veseli, da jo objame njena ljuba babi." V glavnem vsekakor je prav, da upoštevaš željo svojega dragega, mu pa tudi ljubeče razložiš, da se bo moral priučiti kar nekaj novih opravil, vendar mu boš ti z veseljem pomagala z nasveti. Mislim, da si že sama spoznala, da je to res idealen čas, da se odrasla moška (!) končno osamosvojita in naučita poskrbeti sama zase in za svojo družino. Morda boš v začetku morala njune začetniške napake jemati s humorjem in ju nežno popravljati (z besedo seveda, ne tako, da bi sama poprijela za delo), vsekakor pa ne dopusti, da bi to bilo le začasno, potem, ko si pa ti nekoliko bolj pri moči, pa da gre vse spet v stare tirnice. Izkoristi ta prelomni čas tudi za prelomne spremembe v hiši. S pozitivno energijo in veliko pogovori se da veliko doseči.
Verjemi mi, vsak moški se lahko nauči biti "dobra gospodinja", saj nimamo ženske nobenega posebnega gena za to.
Gre samo za družinske navade in vzorce, ki jih je pri negospodinjskih tipih potrebno preseči. So pa velikokrat ženske same krive, ker nimajo dovolj potrpljenja in moškim vzamejo vso voljo z besedami: "Joj, kaj si pa to storil. Saj vidim, da ne znaš. Najbolje, da to naredim kar sama." Tako kot smo me kot majhne punčke potrebovale nekaj časa, da smo osvojile vsa gospodinjska opravila in trike, tudi moški rabijo čas, da pridobijo gospodinjsko samozavest. Zato svoja moška kar lepo vspodbujaj in pohvali, jima pomagaj na tak fin način, da bosta dobila še večji zagon za gospodinjstvo. Pol boš pa nekoč kraljica, ki te bosta stregla od spredaj in zadaj
.
Zdaj grem pa likat pleničke, dat prat še drugo rundo cotic (v prvi nisem nič prebarvala, jupi
), potem pa počasi kuhat kosilo. Tudi jaz sem še čisto brez idej ... bo že padla kakšna tekom dneva
,
NenaLena