Dobro jutro babuške!
Detelja hvala za zajtrk in tebi cveta28 za pogostitev! Ni kaj, dobro sta se to uskladili . Pa vse najboljše cveta28, tega rojstnega dneva gotovo nikoli ne boš pozabila, saj ga praznuješ z zakladkom v svojem trebuščku .
brigita23 - Kremico naročim danes. Saj veš, sem polno zaposlena nosečnica . Dnevi kar bežijo, meni pa se opravki množijo. Pa še rima se . Vem ja, da je moja ena zvezdica posebna, takšna ki prav močno sveti, tako da šteje za vseh pet, ha . Pridružujem se tudi tvojim zahvalam vsem babuškam tukaj na rr, ker si resnično pomagamo in lahko zaupamo vse možne običajne in "čudne" nosečniške težave. Mislim, da bi me kakšna moja nenoseča prijateljica kar malo čudno gledala, če bi ji razlagala vse detajle, ki jih lahko brez težav povem vam. Tako da punce Hvala vam!
Žeja in dojenje - Punce 100% dojenje je možno in je najbolj priporočljivo. Otroček ne potrebuje ne vode, ne čajev, nobenih dodatkov, saj je prednje mleko vodeno, zadnje pa bolj gosto. Če bo otrokec žejen, bo zajokal in ga daste na prsi in bo malo popil in je to to. Poleti bo zato pač večkrat na prsih. Zares vam toplo priporočam, da ne verjamete patronažnim in "pametnim gospem", da imate premalo mleka, temveč poskušate priti čez brez dodatkov. Na Mami Zofi je ravno objavljena zadnja študija (http://www.mamazofa.org/aktualno.php?id=100), ki govori, kako zelo ne ok so ti mlečni dodatki. Količina mleka se namreč da povečati, največkrat pa je vzrok, da je mleka ala premalo to, da otrok ni pravilno pristavljen oziroma da le sesa in v resnici ne je. V glavnem splača se potruditi in dati otroku najboljšo popotnico za življenje: materino mleko. To knjigo sem že nekajkrat omenila, toda je resnično zelo v pomoč, če so kakšne težave pri dojenju: Materinstvo in dojenje iz srca. Jaz sem si določene dele kar skopirala in si bom te kopije nesla v P, za primer kakšnih težav. V primeru težav pa bom vsekakor poklicala tudi na La Leche League, kjer nudijo brezplačno telefonsko pomoč. V P namreč kaj hitro začnejo govoriti, da ima mama premalo mleka, da dojenje pač ni steklo, in prehitro ponudijo nadomestek, kot da je skoraj enako dober kot mamino mleko. Pa je žal resnica daleč od tega. Upam, da nisem vsiljiva, toda zares vam želim pomagati, ker je žal pri nas še vedno premalo osveščenih ljudi (med njimi tudi zdravstvenih delavcev), ki potem zavedejo mlade mamice.
duda1 - Jaz imam za bradavice en 100% natur stik, ki tudi ne škodi otročku, če ga poje. Tu je link: http://www.ekolife.si/si/negovalni-stik-za-bradavice-i601.shtml
sonček85 - Veš tudi jaz bi se poleg detelje priporočala za kakšno napoved ... ko že napoveduješ . Bom rodila pred rokom, na rok ali po roku? Kaj pravi tvoja čarovniška krogla? Moja intuicija pravi, da pred rokom, toda me zanima, kaj pravi tvoja?
Mala čebelica - Čestitke za !
Meni pa prav paše ta dež, saj je tako umirjena scena - idealen izgovor, da lahko cel dan pomalem počivam , saj se mi zdi, da sem vsak dan bolj okorna. Včasih se mi zdi, da hodim kot raca . Me pa prav firbec matra, kaj bo pokazal pregled v četrtek, ko imam CTG in vaginalni pregled. Da vidimo, kje smo in kako blizu je polet za Rim. Babe, v četrtek dopolnim 37t! Vsak dan gre bolj zares. Meni se zdi, da se še vedno ne zavedam čist' in da se mi porod še vedno zdi tako nekje daleč vstran.
Pridem kaj še kasneje, naj vas dežek lepo uspava, božajte svoje bušije in ,
NenaLena