Danes smo dobili odločbo za vrtec!!!! Punci sta sprejeti, a v spodnjo enoto (Školjka), čeprav sem ju vpisala v zgornjo s pripisom, da lahko v spodnjo, samo da mi ne ostaneta brez. Sej ne vem, če ni mogoče boljše, da sta dol. Razmišljala sem predvsem zaradi prenosa bolezni. Sem že nekajkrat zasedila, da se je v zgornji enoti začela kakšna nadloga (= rota, škrlatinka...). Sem si predstavljala, da se bo po kakšnem mesecu preselila tudi v Školjko, pa se ni zgodilo. Če pa bi imela punci v Livadah, Aljoša pa je itak v Školjki, pol bi bili bolj na udaru, bi mi nosili vsak svojo pošiljko domov. Bom še malo razmislila, ker vrtec le niso samo virusi in bakterije.
Drugače smo OK.
Meni se zdi pa ta reč zanimiva. Verjetno je prepojena z eteričnim oljem citronele ali evkaliptusa. Tega namreč komarji ne marajo. Glede na to, kakšna invazija tigrastih komarjev je v Livadah (zaenkrat nas še niso napadali) in kako smo v naši familiji vsi dober obed, bom verjetno kar poskusila. Če so majhni delci res taki, da bi bili za punci nevarni, bom to jaz konzumirala in punci mazala ne-vem-s-čim.
Pa še dva otroka lahko stlačiš v ta voziček-kolo. Jaz sem si tudi naredila načrt, kakšen voziček bom imela za drugega otročka. A se mi je plan porušil, ko sem zvedela, da sta v meni dve pikici. Una moja želja je bila seveda samo za enega. Meni je ta ful dober. No, razen cene. A če pogledaš, kaj vse je možno...
Nektarina, jaz sem imela ful močno vrtoglavico kot zgodnji znak nosečnosti ........................