Ojla punce, evo jaz se vam spet malo javljam po dolgem času...računalnik me
, enkrat dela internet, drugič ne.
Včeraj je pri meni nastopil 35 teden nosečnosti, bila sem pri ginekologu (že drugič je delal samo UZ, pregleda pa ne, pravi, da nima smisla, ker, če se bodo začeli popadki, itak moram v P). Mala se je v 10 dneh zredila iz 1300 g na 1450 g
, še vedno je premala, ampak raste, pretoki so malo boljši, plodovnice je dovolj. Obrnila se še ni, torej je še vedno v medenični vstavi, če bo tako ostalo, me čaka verjetno CR. Ima katera s tem izkušnje? Do kdaj naj bi se otroček obrnil? Je 100%, da delajo CR, če je otrok v medenični vstavi (rodit grem na Ptuj, baje je precej odnisno od porodnišnice, če naredijo v mojem primeru CR ali gre porod normalno skozi)? Je okrevanje po CR hudo...hujše, kot po vaginalnem porodu? Koliko po CR imaš otročka stalno pri sebi?
Danes sem budna že od pol 4 zjutraj, nisem mogla več spat, ker me je trebuh bolel spodaj (kot, da bi imela popadke) in otrdeva mi vsakih nekaj minut, zmehča se mi za zelo kratek čas, nato pa spet otrdi. Otrdeval mi je sicer že prej, ampak ni bilo takšnih bolečin in ni otrdeval tako pogosto. Mislite, da to kaže na bližajoči se porod, oz, da bom rodila pred rokom?
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.