IZVIRNO SPOROČILO: matcar
Ja,tako je.Pri hčeri,stara je 8 let,sem po 1.mesecu dobila mastitis in to hudega.Kar je posledično privedlo do tega,da sem mleko izgubila,ampak sem pa jo polno dojila skoraj 2 meseca.Res je tudi,da se je v teh nekaj letih marsikaj spremenilo,ampak ker so takrat tako svetovali pri P,se tega še danes držim.Takrat je bilo tako,da si pri 3 mesecih začel z sokovi(jabolko,breskev,marelica) in kašicami iz enakega sadja,lahko si še dodal banano.To je namreč sadje,ki naj ne bi bilo alergeno,je pa potrebno dajat od začetka v majhnih količinah-2-3 žličke.Ko je po nekaj dneh nevarnost,da je otrok alergičen,mimo,pa lahko začneš z obrokom,koliko pač otrok poje-ne pojejo veliko.Pri srednjem sinu mleka sploh nisem imela 4 dni,zato so mi dali neke tablete v P,ki sem jih jemala 2 dni,da se je mleko sploh začelo delat.Problem je bil,ker Maks sploh ni hotel dojke,pa smo spet morali črpat in dodajat,ker je bilo mleka premalo.Pri Saš-u pa sem napisala probleme.
No,ker sem pri hčeri začela s 3.meseci,sem tudi pri Maksu in sedaj pri Saš-u.Pravim pa,da imam medicinsko sestro v družini,ki je delala na tem področju do upokojitve,vodila maternske šole,itd.vse,kar se tiče od roj.otrok,zato mi tudi ona pove,kako in kaj.