IZVIRNO SPOROČILO: NinaMM
Hej, punce.
Sem sicer sporočila Angelito, da smo rodili, ampak je ona potem šla še isti dan tudi rodit, pa vam ni uspela povedat
Tako da zdaj smo že nazaj doma in se cartamo
Zarja se je rodila 14. 4. ob 10. 28. Vem, da ste vse, ki še niste rodile, firbčne glede porodnih zgodb ... Bom malo napisala, mi mala ravno spi. Torej ... Že v ponedeljek me je cel dan nekaj stiskalo bolj pogosto kot ponavadi. V torek ob dveh zjutraj sem se potem od tega zbudila in kar ni nehalo. Pa sem zbudila še
in sva šla ... Iz LJ ob štirih lepo v Postojno, CTG, odprta 3 cm - gremo rodit. Sploh ne dojemaš, da gre zares, hihi. Klistir, malo gor in dol po hodniku, tuš, porodna soba. Sva bila z dragim sama, nobene druge postelje, sobe full prijetne, take male. Popadki so se sicer stopnjevali, ampak nič posebnega. Ob osmih zjutaj je porodničar predrl mehur, nato so popadki postajali močnejši. Babca je rekla, da je zadnji čas za epiduralno (sem bila ves čas prepričana, da grem samo tako rodit), ker sem že 7 cm odprta. Mene pa nič kaj posebno ni bolelo, pa nisem vzela. In smo šli na koncu čist naravno, pa ni bilo tako hudo. Enih 10 res orng popadkov se prediha, pa je. Mala se je po porodnem kanalu ves čas nekaj obračala, ni našla pravega položaja in na koncu se je "zahaklala". Ker nisem imela dovolj moči, da bo jo spravila ven, so porod zaključili z vakuumom. Ji je preveč padel utrip in niso mogli čakat. Nisem se uspela izognit prerezu in parim šivom, ampak je danes že skoraj čist ok, tako da ni panike. To je to. Mala je bila težka 3020 g in velika 51 cm, obseg glavice je imela 34 cm.
Zdaj se lepo doma cartamo, kar pridno spi. Vidim, da je vmes še full punc rodilo, čestitke. Grem zdaj še fotko kako prilepit v album.
Pa-pa