IZVIRNO SPOROČILO: tuliipa
punce a ima še katera probleme z dihanjem?! malo se smešno sliši, ampak od kar vem, da sem noseča ful težko diham. kot, da bi s pol pljuči dihala. sploh ne morem prit do zraka... se morem prav skoncentrirat in počasi dihat...
Jaz podobno in to že čisto od začetka nosečnosti. Ko sem šla v hrib sem morala imeti počasnješi tempo kot običajno, ker mi je zmanjkovalo zraka. In moja mami je imela enak ˝problem˝ko je bila noseča z mano, tako da...
Me pa muči ena stvar. Puncew pomagajte z nasveti...kako bi se ve odločile? Moj PAP test je bi trikrat zapored C1 in testiranje za HPV je dalo pozitiven rezultat. Ginekologu sem na prejšnjih pregledih povedala da delava na otročku in ni nič rekel da zaradi takšnega rezultata ne bi smela. Na pregledu ki sem ga imela prejšnji teden, ko sem videla tudi mojo malo pikico je dejal da bova glede na to da je bil PAP trikrat C1, naredila odščip. In tega me je ZELO ZELO strah. Strah me je narkoze, strah ne je krvi...ker če ne vidim krvi tam spodaj vem da je vse o.k.
Sem povprašala tudi Pušenjaka in je odgovoril ˝poseg, če ginekolog res meni, da je potreben, zadeva le zunanji del materničnega vratu, torej to nosečnosti ne zadeva, sicer pa običajno zadostuje kolposkopija in če sprememba ni resnično sumljiva, jo spremljamo le z ogledom in ne delamo odščipov v nosečnosti. Zaradi krvavitve torej nosečnost ni ogrožena, ker boste krvaveli s površine MV in ne iz notranjosti maternice. Krvavitev po posegu sicer lahko traja od nekaj ur do nekaj dni, izjemoma do 10 dni, vnedar ne sme biti močnejša od M, sicer je potreben šiv.˝
Ne vem...punce svetujte! Je pa tale moj gin.zelo dober, priznan...strokovnjak na svojem področju...vendar...kljub temu me je strah...