writing-img

kdo ima zavarovanega otroka

clock-img

22.04.2009, 13:28

clock-img

ksenjicka

pencil-img

285

ali imate vi zavarovanega otroka pri sebi ali partnerju in ali je zavarovan pri partnerju ki več zasluži ali manj?

kaj se bolj splača?

clock-img

22.04.2009, 13:30

clock-img

ksenjicka

pencil-img

285

naj povem še to da nisva poročena

clock-img

22.04.2009, 13:47

clock-img

jernejav

pencil-img

863

Midva sva ga ravno dala zavarovati po njem, pa tudi nisva poročena in on ima višjo plačo.

Brez tebe življenje se prazno mi zdi
vsebino mu daješ edino le ti...

Anže je v najino življenje prijokal 28.3.2009

clock-img

22.04.2009, 13:48

clock-img

porednica22

pencil-img

58

živijo. mi smo našo sončico zavarovali po očetu. takrat jaz pač nisem delala in smo to naredili tako.
ne vem na bazi česa se pa to gleda...
nisva pa bila niti midva poročena ko sva to uredila.lp

porednica

clock-img

22.04.2009, 13:49

clock-img

botrca

pencil-img

14679

Najin Jan je zavarovan po mojem možu, ker je zaposlen.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

22.04.2009, 14:33

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Naša user posted image  je zavarovana po možu, ker jaz še ne vem, kako bo dolgoročno z mojo zaposlitvijo, njegova je pa sigurna, pa se mi ni potem za ubadati s kakimi spremembami glede tega. Drugače pa nima nobene veze, po kom je otrok zdravstevno zavarovan - v smislu, kaj se bolj splača, ker te to, kolikor vem, nič ne stane dodatno. Otroka zavaruješ pač po tistem, ki ima službo, če jo imata oba, je pa vseeno. 

clock-img

22.04.2009, 14:42

clock-img

onur

pencil-img

2700

splača se, da zavaruješ po tistem, ki ima višjo plačo, zaradi olajšav pri dohodnini

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

clock-img

22.04.2009, 14:52

clock-img

end1

pencil-img

1598

IZVIRNO SPOROČILO: onur

splača se, da zavaruješ po tistem, ki ima višjo plačo, zaradi olajšav pri dohodnini

o kakšnem zavarovanju govoriš in kakšna olajšava

clock-img

22.04.2009, 15:05

clock-img

Pika Zoja

pencil-img

765

Zdravstveno zavarovan je po možu.

clock-img

22.04.2009, 15:32

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Olajšavo za vzdrževanega družinskega člana lahko uveljavlja tudi tisti starš po katerem otrok ni zavarovan......in običajno jo uveljavlja tisti, ki ima višjo plačo.....

Višina plače in zavarovanje pa nimata nobene veze......

clock-img

22.04.2009, 16:28

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Olajšavo za vzdrževanega družinskega člana lahko uveljavlja tudi tisti starš po katerem otrok ni zavarovan......in običajno jo uveljavlja tisti, ki ima višjo plačo.....

Višina plače in zavarovanje pa nimata nobene veze......

Točno tako - to, po kom je otrok zdravstveno zavarovan, in to, kdo ga pri dohodnini uveljavlja kot vzdrževanega družinskega člana, ni čisto nič povezano - to sta dva povsem različna pojma. Recimo naša user posted image  je, kot rečeno, zdravstveno zavarovana po očetu, pri dohodnini jo pa uveljavljam jaz. In ja - pri dohodnini je pa res tako, da se bolj splača, da otroka uveljavlja tisti, ki ima višji dohodek.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 22.4.2009 16:29:29 >

clock-img

22.04.2009, 18:14

clock-img

katra55

pencil-img

1970

IZVIRNO SPOROČILO: ksenjicka

ali imate vi zavarovanega otroka pri sebi ali partnerju in ali je zavarovan pri partnerju ki več zasluži ali manj?

kaj se bolj splača?

Po partnerju, ker ko se je rodila nisem imela službe.
Plača in olajšave nimajo veze z zavarovanjem.

clock-img

22.04.2009, 18:21

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

ali imate vi zavarovanega otroka pri sebi ali partnerju in ali je zavarovan pri partnerju ki več zasluži ali manj? kaj se bolj splača?

Otroka sta zvarovana po meni, saj osnovno zdravstveno zavarovanje nima nobene zveze z dohodkom. Pri dohodnini pa bo enega uveljavljal moj partner, ki ima boljšo plačo (drugega ne more, ker mu ni biološki oče).

clock-img

23.04.2009, 08:30

clock-img

elevitka

pencil-img

3853

zdravstveno zavarovanje otroka nima nobene veze z uveljavljanjem olajšave za vzdrževane družinske člane - torej dohodnino

clock-img

23.04.2009, 08:36

clock-img

gita10

pencil-img

1507

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

ali imate vi zavarovanega otroka pri sebi ali partnerju in ali je zavarovan pri partnerju ki več zasluži ali manj? kaj se bolj splača?

Otroka sta zvarovana po meni, saj osnovno zdravstveno zavarovanje nima nobene zveze z dohodkom. Pri dohodnini pa bo enega uveljavljal moj partner, ki ima boljšo plačo (drugega ne more, ker mu ni biološki oče).

Lahko ga uveljavlja,ker živite v istem gospodinjstvo. Če se tako dogovorite do 31.01. vsako leto in javite na davčno.

clock-img

23.04.2009, 14:14

clock-img

pikica36

pencil-img

1746

lahko ja. jaz tud nisem vedela, pa mi je lani na davčni rekla da je od 1.1.2008 tako, da lahko uveljavljaš če je skupno gospodinjstvo in nima veze če je  ali ni biološki oče user posted image

pa smo spet tam, kjer smo bili- nikjer!!

clock-img

23.04.2009, 15:29

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

A ja? Ja, krasno... koliko smo potem letos popušili, ker sem starjšega uveljavljala jaz, mlajšega pa on?

clock-img

23.04.2009, 15:53

clock-img

liliana

pencil-img

10282

To si pa še vedno lahko izračunaš......user posted image

clock-img

23.04.2009, 15:55

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Ne znam. user posted image  Me je kar malo sram priznati, da sem letos, pri 30-ih, prvič v življenju "oddajala" dohodnino.

clock-img

23.04.2009, 16:05

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Kako pa to, da si jo letos oddajala.....a nisi zaposlena user posted image

Izračunaš pa si tako, da greš na straneh dursa pač na tisti program za dohodnino, vpišeš svoje dohodke in simuliraš.....olajšava 1 mesec, ali 2 meseca......in tako do 12 mesecev....isto potem narediš z moževimi dohodki......in spet simuliraš......olajšava pri njem 1 ali 2 in tako do 12 mesecev....traja nekaj minut, če si pomagaš z kako tabelo v excelu, kjer vpisuješ izračune, ko je en otrok pri tebi kot olajšava 1 mesec, pri možu pa 11 mesecev ali pa je celih 12 mesecev pri možu, pri tebi pa 0 mesecev.....user posted image

clock-img

23.04.2009, 18:47

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

A ja? Ja, krasno... koliko smo potem letos popušili, ker sem starjšega uveljavljala jaz, mlajšega pa on?

Ja - le preračunaj si. Pri nama recimo je tako, da sva za 250 EUR na boljšem, če ga uveljavljam jaz, namesto mož, ker sem pač jaz imela višje dohodke - kar ni zanemarljiva vsota. Izračunaš si lepo prek obrazca, ki je na strani e-davki: http://edavki.durs.si/OpenPortal/CommonPages/Documents/New_Doh_Odm.aspx  - odpreš to stran in klikneš "Napoved za odmero dohodnine 2008", v obrazec vpišeš svoje dohodek, nato pa še otroka in računaš - zase, potem pa še za moža in primerjaš rezultate.

Če vidiš, da sta zafrknila in bi se splačalo narediti drugače, pač podata ugovor na informativni izračun in spremenita podatke o vzdrževanih družinskih članih.

clock-img

23.04.2009, 18:51

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Ja saj ravno zato, ker sem zaposlena, sem oddajala, a ne? user posted image  Oz. ker se lani nismo švercali s tistim uradnim dohodkom pod 11%. user posted image

Uf, grem računat to sra*je... da imam vsaj razlog za sekiranje. user posted image

clock-img

23.04.2009, 19:10

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Ja saj ravno zato, ker sem zaposlena, sem oddajala, a ne? user posted image  Oz. ker se lani nismo švercali s tistim uradnim dohodkom pod 11%. user posted image

Uf, grem računat to sra*je... da imam vsaj razlog za sekiranje. user posted image

Se opravičujem, sem spregledala, da je "oddajati" v narekovaju......

clock-img

24.04.2009, 09:27

clock-img

katjes

pencil-img

530

kaj se bolj splača?

Glede zavarovanja otroka dohodek partnerja ne igra popolnoma nobene vloge. V praksi je najbolj varianta, da tisti, ki ima bolj "sigurno" službo otroke zavaruje preko sebe.
Npr: en od zakoncev dela v državni upravi - seveda z nižjo plačo, drugi pa dela v privat firmi, kjer je plača zelo visoka, pogodba za nedoločen čas, ampak nikoli ne veš, ali se prispevki plačujejo....
Zato je najbolje, da zavaruje otroke tisti, ki je v tem primeru zaposlen v javni upravi!user posted image

You got to let go of the stuff from past - because it just doesn"t matter! The only thing that matters is what you choose to be now!

clock-img

24.04.2009, 09:29

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

IZVIRNO SPOROČILO: katjes
ampak nikoli ne veš, ali se prispevki plačujejo

Vsako minuto uradnih ur lahko to izveš na svoji ZZZS, pa še natisnejo ti, če želiš.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem