Pikicapokica6, hvala no, mi bo še nerodno ratalo. Po moje imaš tokrat več mleka kot prvič, zato ti tako hitro zastaja. Če črpaš, si poskusi pred črpanjem položiti na prsi tople obkladke. Pa nikar ne črpaj več kot je nujno, da pritisk popusti, sicer boš spodbudila še večjo produkcijo. Ali pa prosi zdravnika za Syntocinon, da ti pomaga pri iztekanju.
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat
naj mi kdo pove kaj delam narobe!!!!!
Ali ti je spahnila preden si jo prvič odložila? Jaz jo dostikrat po dojenju, če mi noče spahniti ali če kolca, odložim na mojo blazino, tako da je kar precej dvignjena (30-45 stopinj) in jo tako pustim kakšnih 10 minut, pa je potem v redu. Ali pa če bi jo dojila tako, da najprej poje malo, potem jo previješ in pustiš malo brcati na previjalki, potem pa nadaljuješ z dojenjem.
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_
Sej najbrž je samo v moji glavi to, da se v javnosti ne da dojit. Sam navadit se moram, pa bom povsod lahko šla, da ne bom skoz za 4 stenami.
Mah ja, če bi imela otroka na flaški ne bi 2x pomislila, preden bi jo nahranila v javnosti. Se boš navadila, ker ni nič hudega, samo res, da je bilo v prejšnjih generacijah tako malo dojenja (in otrok), da se je javnost (tudi me) odvadila videti dojenje.
IZVIRNO SPOROČILO: dito
Kreme za ritko- ker naš nenormalno veliko krat kaka, ima ful rdečo ritko. Sprva sem imela Bebival, potem mustelo pa ni nobena pomagala. Katero kremo uporabljate?

za pridnega sinka. Če ima rdečo ritko, uporabi Sudocrem - v LJ porodnišnici je bil v paketu en vzorček, sicer ga dobiš tudi v lekarni. Pa ne namaži preveč na debelo.
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja
Pomoč: še vedno ne znam citirati hkrati več različnih izvirnih sporočil... samo eno.
Prvega torej znaš citirati. Če želiš dodati citat iz drugega sporočila, pri njem klikni citiraj, ga označi (drži levi gumb miške in povleci čez celotno besedilo - oznaki "quote" z oklepaji morajo biti zraven) in klikni Ctrl C. Potem lahko to okence zapreš, greš v tisto okence, ki si ga prvega napisala, se postaviš, kjer želiš imeti drugi citat in stisneš Ctrl V. Potem lahko izbrišeš dele besedila, če ga ne želiš citirati v celoti, samo pazi, da ohraniš oznaki "quote" z oklepaji.
In to lahko ponavljaš po mili volji in citiraš kolikor hočeš.
IZVIRNO SPOROČILO: zoja10
danes sem ji prvič naredila aptamil, zravn pa jokala-jaz...nekako to jemljem kot osebni poraz, vem da nebi smela...vse poskušam da bi mela več mleka, pa še kar se jezi in godrnja.
Nikar, važno je, da ima vso tvojo ljubezen, mleko gor ali dol. Če pa želiš vztrajati, pa daj. Sem ravno tukaj pred dobrim letom brala od ene mamice, da je pri drugem

imela težave s količino mleka in je opisala, kako je delala - dojila na eni strani, pa na drugi strani, pa če je hotel še, ga je dala nazaj na prvo stran, kjer se je med tem časom naredilo nekaj mleka, pa menjala dojki do onemoglosti... in ji je uspelo, se je proizvodnja mleka tako povečala, da je normalno dojila. Živcev je najbrž šlo malo morje, ampak si je pač izbrala to pot.
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488
Kako boste hodile na sprehode zdaj ko bo vroče.
Danes štartala ob 10h in sem bila malo čez pol dvanajsto nazaj. Je pa še spala in sem jo pustila v vozičku v senčki... je bilo še dobre pol ure, da se je zbudila. Če se bo zjutraj zbudila prepozno, bom pa vozičkala samo toliko, da zaspi, in jo pustila v vozičku spati v senčki. Pa tudi pozno popoldne bo še šlo, saj so dnevi zdaj tako dolgi.
Čestitke za vse obletnice... midva sva imela konec aprila 7. obletnico koruzništva
Rotavirus - prve nisva cepila, se nama je zdelo ful drago, pa vrtca tako ali tako nismo dobili. In je ful zdrava deklica, pri njej (3x trkam) še vročine ne poznamo. Za drugo pa jaz že niham, ker gre starejša septembra v vrtec in bo gotovo domov privlekla marsikaj... Je pa res svinjsko drago. Ena zadeva - tudi če so cepljeni, se virusu ne ognejo, samo dobijo blažjo obliko.
IZVIRNO SPOROČILO: Leela
Aquamaris, sterimar ali je primeren za tako male?
Saj je ista fiziološka kot v ampulah od Nivee. Če lahko npr. uporabljajo v porodnišnici tiste vakumske sesalce za novorojenčke, je špricanje fiziološke pod pritiskom gotovo OK.
Ja, se ful strinjam glede tega, kar si napisala o starših, ki komplicirajo. V našem vrtcu npr. za prvo starostno skupino zato nimajo več zastonj plenic (jih moraš dati sam zraven) - pred nekaj leti so starši nekaterih otrok, ki so bili hitro brez plenic, so komplicirali, zakaj morajo plačati enako vrtca, če njihovi otroci nimajo več plenic, pa so zastonj plenice v vrtcu ukinili.... To je meni čisto noro. Moja npr. zadnjih nekaj mesecev ne je mesa. Ali naj zato v vrtcu zahtevam nižje plačilo
Ali so še kakšne interesentke za plavanje na DIF? Če bi nas bilo še nekaj (spodaj seznam), lahko pokličem na DiF in se poskusim dogovoriti - kdaj bi vam pa ustrezalo. Mislim, da imajo vse dni v tednu tečaje na 1 uro od 9h pa do 13h. Z novembrkami smo npr. imele ob ponedeljkih ob 11h. Vidim, da bodo naslednjo serijo tečajev štartali začetek oktobra. Če rabite dodatne informacije, poglejte na:
http://www.plavanje-dojenckov.com/index.php?stran=main&id=258#ljubljana Interesentke za septembrsko plavanje dojenčkov na DIF: k.tja, mama11, KatMat, lake, ledenka, PapuaNG