IZVIRNO SPOROČILO: eva1
Pojma nimam koliko imaš starega otroka, predvidevam da še ne veš kako odvaditi plenic..ravno na ta način je narobe...sej starši ne vztrajajo zato s plenicami, ker jim je lažje ampak zato, ker otrok ni zrel za kahlo/WC! Kaj misliš, da otroku ki je 5x na dan polulan, da ga vsake 2 sekunde loviš na kahlo , kregaš..narediš uslugo, ker ga na tak način odvajaš..niti najmanj! Če ni pripravljen, se bo polulal lih tise 4 sekunde k ga ne boš posadila na kahlo...in to niti slučajno ni lenobno od mamice..niti od otroka...nekateri tudi začnejo govoriti pri 1 letu drugi pa pri treh, pa ni z nobenim nič narobe, eni shodijo pri 9 mesecih drugi pri 18...pa lahko bi še naštevala...jaz nobenga nisem nč silila, ker se mi to zdi največja bedarija, pa sta oba čez dan in čez noč bila suha malo po drugem letu..tudi pri 6 nisem nobenga na kahlo navajala....
Joj joj, kako smo eni našpičeni eva1...; a ga nisi že dolgo fasala?
Zdaj pa resno!
Kaj bluziš s kreganjem in slijenjem.

A sem to kje omenila? Jaz sem popolna pristašica nežne vzgoje brez kakršnegakoli kreganja ali dresure.
Če pa se da otroka skozi igro naučiti kaj uporabnega, ne vidim razloga zakaj ne. Ne vem kako napredni so bili tvoji pri 6 mesecih, ampak naši je bilo zabavno včasih (1 x tedensko če smo natančni) sedeti na kahli in se nanjo navajati kot na neko igračo...
Res je, da so otroci različni, ampak ne mi o zrelosti za kahlo... kako pa naj se otrok kaj nauči, če se mu ne pokaže?? A naj bi se čakalo dokler pri 5 letih ne pokaže s prstoma na kahlo v trgovini in vpraša kaj je to? Je takrat zrel, pa da ga nič ne siliš?
Ampak kot sem že rekla- samo skozi igro in ne s prisilo. Jaz od moje nikakor ne pričakujem, da bo pri enem letu suha. Če pa ve, da je kahlica za lulat, se mi pa nič narobe ne zdi.
Sicer sta bila oba tvoja suha že pri dveh letih, zakaj to torej jemlješ tako osebno?
Žal pa jaz poznam mamico, ki se ji ni ljubilo male preoblačit in jo je imela do 3 leta v plenicah... In to ni nič drugega kot lenoba oz. nezainteresiranost za otroka (ker sicer ne bi imela časa spit 5 kavica na dan s kolegicami)...