IZVIRNO SPOROČILO: Tira
A ve malčke tudi ponoči previjate? Nam so v P rekli, da ponoči ni treba, razen če je pokakan. Tko, da ga zadnjič previjem okol 23h in potem šele zjutraj, okoli 6h.
Jaz Toma ne previjam ponoči, razen če je pokakan. Res pa je, da je naš Tom skoraj vsakič pokakan, vendar ker se samo dojiva ima zelo tekoč kakec, tako da je skoraj isto kot lulanje. Nikoli pa še ni imel ful polulane planičke, uporabljam pa pampers newborn in sem izredno zadovoljna z njimi.
Koža - Tomu se tudi ful koža lupi, ampak bolj na pregibih in tam ga 1x-2x na dan namažem z baby oljem in se potem kar olušči, ko ga pa kopava dava kakšno kapljico olja v vodo in malo podrgniva na mestih, kjer se lupi.
Šivi - še vedno me bolijo, vendar je že znosneje.
Ali so kakšni že začeli ven padat šivi, pri meni se še vedno držijo, kot prilepljeni. Jutri pride patronažna in jo bom prosila, če lahko pogleda če se celijo ok. Mene pogosto šivi cukajo in pečejo in me zato malo skrbi, če je vse ok.
Včeraj sem kupila Mam črpalko (doma imam že ročno aventovo), pri kateri lahko nastavljaš jakost črpanja, kar ročna aventova ne omogoča. Jaz Toma še vedno dojim samo na desni dojki in zato si moram iz leve črpat in me z aventovi noro boli.
Opazila pa sem, da imam v levi dojki zato vedno manj mleka. Skoraj za eno košarico je večja od desne in vroča, pa komaj kaj mleka iz nje izstisnjem, kljub redni masaži pod toplo vodo in hladnimi obkladki.
Sprehod - nam je patronažna rekla naj kar gremo ven in se po občutku sprehajamo, če se jaz utrudim gremo pa itak takoj domov. Samo jaz se dobro počutim (če odštejem šive in mastitis) in ko grem ven se počutim prav svobodno, jaz res nisem človek za notr bit.
Mastitis - sedaj ko imam antibiotike je boljše, samo moram res pazit, da grem pred vsakim dojenjem pod topel tuš in si masiram dojki kar nekaj časa, da vsi vozlji izginejo.
kapica - patronažna mi je rekla, da glede na vreme ne rabi Tom kapice zunaj, pa še v košari je, kjer popolnoma nič ne piha.
Kapico damo edino gor za pol ure po kopanju.
Tom je tudi danes star 14 dni.