IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
pa zakaj bi kupovala čistila itd., ki čistijo z močjo kisa al pa sode, če pa lohk čistim s kisom in sodo
haha, sam res
hvala, si bom kar nekam zapisala... zadnje čase sem bolj pozabljive sorte...
ja, sej tla že čistimo s kisom... ker se dete prisesa na parket

in mi ni všeč, da bi pol tiste kemikalije jedla... itak ji ne morem vedno preprečit tega prisesavanja

pa je pol kis taka bolj zdrava opcija
sej kis mi ne smrdi, mi je velik lažje kis vohat kot pa druga čistila, k mam včas filing, da se mi kar vrti po njih (sploh kakšna za wc čistit)

uf, to bo še zabavno... moj tko skeptično ta kis kupuje...

je ravno dopoldne prinesel 3 litrsko kantico domov

sam so ga pa zadnjič oprane plenice prepričale, ko sem kak deci kisa zlila not in so bile res mehke

zdej moram sam kaka eterična olja zanj kupit; pravim, da je hohštapler, ker mora dišat
sem pa tole najdla o marsejskem milu:
Alternativa čistilom za dom, ki vsebujejo mnogo kemikalij, je marsejsko milo, ki ga izdelujejo iz oljčnega olja. Uporabljamo ga za pranje belega perila, za pomivanje posode, lahko pa tudi za nego stanovanjskih površin. Iz tega mila se nato izdelujejo različni koncentrati, ki so primerni za odstranjevanje različnih madežev. Za čiščenje tal je treba narediti le blago mešanico, na 10 litrov vode se namreč doda le ščepec tega mila, za večje madeže se naredi pasta, za pranje perila zdrobljeno milo, za pomivanje posode pa se naredi gosta mešanica, ki se jo nato uporablja z brizgo. VIR