IZVIRNO SPOROČILO: Andrejka9386
tudi meni in mojemu bratu mama ni dajala kapljic in sva oba ok. poznam ogromno mamic, ki jih otroku ne dajejo in je tudi z njimi vse v najlepšem redu...če gre otrok ven malo na sončka za 5 minut, je isto kot 5 kapljic AD3 na dan...jaz sem jih danes prvič dala malemu pa je star 7 tednov. in če bo imel prehude krče zaradi njih, jih bomo dali lepo v omaro...
Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki svoji 7-mesečnici ne daje in ni nikoli dajala ad3. Temtem - z malo več strpnosti prosim. Ker svojemu otroku daješ kaplice še ne pomeni, da si najbolj pametna in da veš vse. Tako da se prej strokovno pozanimaj, preden kaj blekneš. Kot je že Andrejka9386 napisala, je 5 min=5 kapljic ad3 - pa niti ne sonca, samo da je dojenček zunaj.
Tudi odrasel v 15min/dan nadomesti potrebo po vitaminu D, če je na neposredni ali posredni sončni svetlobi.
Še ena stvar - nisem proti kapljicam, samo zaupam pediatru, ki jih naši punci ni predpisal, ker mi je strokovno utemeljil, zakaj jih ne potrebuje. Tudi sama sem prebrala kar nekaj člankov od teh dveh vitaminov in znake, ki kažejo na pomanjkanje in bi ji dajala kaplice, če bi bilo to seveda potrebno.