lidija*** - ne zameri, ker citiram tvoje napake - ne leti direktno nate, ampak na to, da se ne širi okrog neresnic, ker se potem komu lahko kak plan/vloga ali kje zatakne. Informacije pridejo zelo prav, napačne pa naredijo lahko tudi škodo.
HD-pri subvenciji za nakup hiše se šteje mlada družina po starosti otrok. Za prvič, ko daš vlogo mora biti otrok star do šest let. Mi smo jo kupili predlani pa sem letos dobila za dve leti. Mora pa biti vloga popolna, vsi podpisi notarsko uverjeni.. Dohodek na družinskega člana nima veze, mora pa biti zadoščeno kvadraturi npr. za petčlansko družino vsaj 75m2. Vse pa piše na razpisu.. 300 EUR na družinskega člana. Če se v obnovi vloge(naslednje leto) rodi še kakšen otrok, daš drugo leto zraven in se dvigne subvencija za 300 EUR.
En kup nepravilnih napotkov!!!
Notarsko overjena mora biti samo kupoprodajna pogodba - podpisi na vlogi pa ne - mi vsako leto oddamo vlogo in podpisi niso nikoli overjeni in dobivamo subvencijo.
Dohodek na družinskega člana je pomemben - v razpisu je objavljena lestica dovoljenega neto dohodka na celo družino, je pa cenzus dokaj visok.
Kvadratura nima za subvencijo nakupa čisto nobene zveze. Tabela v razpisu je objavljena zgolj za določanje višine subvencije za najem.
HD- še tole.. jaz bi dala vlogo samo za eno leto, ker vas bo potem več. Subvencija tako pripada število let, sedem ali osem.. ne vem točno..
Ja, to je že res. Ampak kdo garantira, da bodo subvecije sploh še dajali naslednjih 8 let. Že letos se je govorilo, da bi lahko zmanjšali višino subvencije, pa je k sreči niso - lahko pa jo kdaj v prihodnje. Zato se jaz držim načela o vrbacu v roki in golobu na strehi - bolje oddati vloo čimprej, kot zavlačevati zaradi morebitnih koristi čez 7 let.
Za HD - to je pa res, da boste oddajali pred tvojim porodom (če bo razpis aprila), potem pa naslednje leto uveljavljaš za nazaj še novorojenčka (ki lahko potem leta 2012 dobi "dvojno dozo" subvencije.
Več o pogojih razpisa si pa preberite v starem razpisu na strani SSRS:
Razpis 2010