IZVIRNO SPOROČILO: Marsy
Nočem vam morit (ne brat, če se vam ne da), ampak moram spet mal pojamrat. Tale način življenja mene tko ubija, da nimam prav nobene volje do ničesar več. Prav ničesar se ne veselim, vse mi gre na živce, vse mi je odveč. Tko da sem dons mal tuhtala, da bi šla k dohtarci. Sam mislim, da je brez veze, ker itak sam antidepresive predpišejo takoj. Tud do
ne čutim več isto, prov razjezi me, ko on počne lahko vse, kar je počel prej, jaz pa sem morala vse pustit. Tko, ne bom več tečnarila, se pa mal boljš počutim.
kakšen način življenja? a materinstvo+ gospodinjstvo+ žena?
moja tašča mi je enkrat zelo fajn rekla: "Alenka... jaz sem se večino življenja spraševala pa zakaj ravno jaz? zakaj moram vse jaz postoriti, zakaj jaz kuhati, zakaj jaz pospravljati, zakaj jaz večino časa skrbeti za otroke.... in ne moj mož. pa sem prišla do zaključka: tako to je! bolj se obremenjuješ slabše je. to je naša naloga. navsezadnje smo žene in matere in dugače ne gre."
lahko se samo pogovoriš z možem, da tudi on malo večkrat priskoči na pomoč in sprejme nekatere naloge (npr. kopanje otroka zvečer, sesanje, kdaj pa kdaj tudi vlogo kuharja, pelje na sprehod otroka, da imaš malo miru...)
res pa je (tudi pri sebi opažam) da tudi kadar grem kam sama s prijateljicami in vem, da bo moj dragi brez problemov poskrbel za Saro, ampak me še vedno skrbi. ne vem zakaj ampak iz svoje kože ne morem. 24/7 imam v glavi misli in skrbi za mojo princesko... ampak tako pač je, ko dobiš otroka.
meni je sicer ta nov način življenja zelo všeč in sem srečna... tudi zato, ker mi moj mož zelooo pomaga na vseh področjih... tako da nisem sama za vse.
ne vem, če sem ti s tem kaj pomagala oz. če sem sploh prav razumela tvoj post... ampak glavno je, da si vidva z možem pomagata, da se pogovorita in boste vsi lažje zadihali... navsezadnje le vidva odločata kakšno življenje boste živeli in v kakšnem okolju bodo rasli otroci.
le povej mu, da te duši in bi tudi ti rada kdaj počela, kar si včasih... naj bo pripravljen tudi biti varuška (tako kot ti, kadar si on lahko privošči svoje)... pa ti ne bo potrebno nobenih psihiatrov ali antidepresivov... pogovorita se in najdita rešitev!

vso srečo in naj to obdobje čimprej mine!!!