IZVIRNO SPOROČILO: *lenc@*
Pove kdo bo kdaj vprašan ali le kateri teden sprašuje in se vsi otroci pripravljajo na ocenjevanje?
mobiteli - kaj piše v hišnme redu šole? ga imajo lahko? ali ona dovoli, druge učiteljice pa ne?
Od bejbe učiteljica pove, kdo bo vprašan kateri dan in kateri predmet. Od ta večjega pa ponavadi večina učiteljev napove, kdaj bodo spraševali razred, vendar učenci večinoma poznajo vrstni red spraševanja in si približno zračunajo kdaj pridejo na vrsto. Redkokdo pove, kdo bo vprašan naslednji dan - taki so redki. Nekateri uč. ne povedo pa nič od tega.
O hišnem redu pa....provociraš a ne, da bi očrnila učiljteljico, ki ima še vedno svojo zdravo pamet....ojoj, kakšne bedarije so vse v tej birokraciji, ki izvirajo iz samega golega strahu (mene osebno ni čisto nič strah mobijev). Ne glede na to, da ima določena pooblastila, hišni red namreč, sem še vedno mnenja, da je popolnoma jasno, da zakon stoji nad njim in da ti osebne lastnine ne smejo vzeti. Seveda sem proti temu, da otroci telefonarijo med poukom ali kako drugače izrabljajo reči, ki jih mobitel nudi. Nikakor pa mene osebno recimo ne moti, če en otrok telefonira na šolskem igrišču z mamo, kdaj ona pride ponj ali če med odmorom na mobi špila igrice - čist zihr bom zamižala. Zaradi mene je lahko šolski red tak ali drugačen, ob pri meni osebno vedno zmagala zdrava pamet. Sem in tja najdeš še kakšno učiteljico s podobnim mnenjem, vendar so redke - večina se drži sklepov kot pijanec plota, četudi gre za reči, ki so čisto brezvezne - sama sem morala zaradi tega, ker sem po nesreči klicala sina zaradi prevoza zadnjo minuto pouka, on pa edinkrat v celem letu ravno tisti dan ni izklopil telefona (gre za otroka, ki niti telefonirat ne mara, mobija ne izkorišča nikdar, niti ne špila igric, še manj prvocira z njim in vsi učiltelji so kasneje to potrdili) cel cirkus skozi dat in totalno nerazumevanje šole, ne glede na vsa pojasnila in opravičila - meni se zdi to zelo na neki nizki ravni razumevanja "sklepov šole".
Pa še to, kar se tiče obešanja na sklepe šole - mene osebno bolj boli, če se dogajajo nasilne reči med otroki, ap se učitelj stran obrne, ali pa če otrok počne neprimerne reči, pa se učitelj ne vmešava, ko bi se moral ali kaj podobnega. Ne pa , lepo te prosim, če igrice špila na mobiju. Bolni smo od strahu pred bavbavskim mobijem.