IZVIRNO SPOROČILO: lunka1
Mene strah ni, ker se tolažim s tem, da smo ženske ustvarjene za porod in da to delamo že tisoče let. Če sem čisto iskrena komaj čakam, da dam skozi to izkušnjo.
Me pa zanima predvsem kakšna je porodna bolečina? Mogoče ve katera, ki je že rodila, povedat, opisat,...
Živjo Lunka
tudi mene je bilo prvič strah, ker si nisem znala predstavljati bolečine, vendar ni tako hudo, da ne preživiš
Mene še najbolj spominja na menstrualne krče v precej okrepljeni dozi. Moram rečt, da mene sam porod sploh ni tok bolel, kot so me pred tem popadki. Imela sem kar dolg porod, začelo se je namreč ob cca. 3.uri zjutraj, ob 5h so me klistirali in kake pol ure zatem spravili v porodno sobo, rodila sem pa šele 13.15.
Na koncu (okoli pol 12h) so rekli, da bom sedaj pa počasi rodila, vendar nikakor ni prišlo do zadnjega krča, tkod a so mi dodali še umetne popadke (kot da moji že niso bli dost

).
Je pa res, da sm zadnjo uro preživela k v transu in se bolečin sploh ne spominjam. Imela sem občutek izvetelesnega doživetja, kot da svoj porod spremljam iz vrha porodne sobe. Iskreno povedano, čisto nobene bolečine nisem čutila več zadnjo uro, ker sem se očitno toliko umaknila iz svojega fizičnega telesa...
Mogoče se malo smešno sliši, ampak ko sem bolečini pustila prosto pot, kot da bi izzvenela.
Ali je imela še katera tako izkušnjo?
Pa brez strahu k porodu...samo ne se zaskočit, ko pride bolečina ampak ji pusti, da te preplavi, ker tako kar hitro mine