IZVIRNO SPOROČILO: Saraya
IZVIRNO SPOROČILO: blaža
Zakaj si pa kar sama dala odpoved med porodniško, če lahko vprašam?
kako nič..saj pa vsaka brezposelna oseba lahko zaprosi za socialno pomoč..ali se motim
Odpoved sem dala zaradi tega,ker ne morem zravem otrok več delat take službe sploh pa delavnika takega....Pa tud 11 let sem bila že redno zaposlena..-sem dolgo oklevala in se sekirala zarad razmer v službi...
Ja se motiš. Če ima tvoj mož dohodek, ti pol na socialni izračunajo tolko in tolko na družinskega člana in če presegaš, pol ti ne pripada nič. Bi pa moral imet tvoj mož zelo nizko plačo, pa fajn bi blo, če vas je več družinskih članov, da se pol porazdeli znesek.
Če nisi več mogla delat zaradi urnika, bi se morala z delodajalcem zmenit, če se da, da ti da on odpoved, al sporazumno, al na kak način, pa bi ti zavoda 6 m, če se ne motim tudi več, pripadalo, Ker si pa sama dala odpoved, ti niti na zavodu nič ne pripada.
jaz vedno pravim, da sami ne smemo dat odpovedi, ker ti pol res nič ne pripada na zavodu. Sej bi se lahko prej malo pozanimala, preden si dala odpoved, kaj ti pripada in kaj ne, še posebaj, ker si na porodniški, bi lahko malo razmislila.
Pa ne bit huda, ki te kregam, iz izkušenj se učimo, ma so taki cajti, da moramo razmislit. Pa prispevke se plačuje, ko delamo in je res škoda, da se jih ne koristi, ko smo v taki situaciji, v obliki pomoči denarnega nadomestila na zavodu.
< Sporočilo je popravil blaža -- 7.7.2009 14:20:50 >