Mkbk moj ljubi sin je že davno spal v svoji sobi, sedaj pa (že nekaj časa) spi pri nama. Pri nas je problem, da se boji dežja, ker s tem posledično poveže grmenje in strele.... malo pa tudi izkorišča. Pred leti je strela "usekala" v elektriko na morju - me je skoraj ubilo, sin pa je videl modro zelen švig iz vtičnice v prikolici ... in takrat so se pričele travme. No, pa smo mu govorili, da je doma v hiši na varnem.... in
je l.08 "usekalo" prav v sosednjo hišo. Je počilo da sem se še sama zelo ustrašila. Ven je vrglo elektriko, skurilo računalnike, TV-je - po celi ulici.... Sedaj pa ima totalen strah, samo da sliši vremensko napoved in povedo, da bo deževalo je cel v paniki. V njegovi sobi je strešno okno in ko sliši dež.... panika. Totalna. Jok pa tak, ko bi ga iz kože dajal. Sem že govorila s pediatrinjo, spec. pedagoginjo kaj narediti, pa je še premajhen za kako kongnitivno terapijo. Naj bi se veliko o tem pogovarjali....kar se... ampak.... Tako je zaenkrat. Zdaj računava na to, da ko dobi pograd, da ga bova spravila nazaj v sobico. Na silo je brez veze nekaj forsirat. Mi je rekla patronažna, da so njeni štirje otroci vsi pri njej spali in se, ko je prišel vsak naslednji otroček, spokali iz spalnice v svojo posteljo. Le pri četrtem je bil manjši problem - bi morala imeti še enega.
Pupa jaz sem itak tolk gobčna, da bom sigurno kaj bleknila in "bo led prebit".
Upam. Ker sem Mkbk tudi enkrat gledala ko en butelj v City parku....Namreč, najprej "študiram" pri sebi kam bi dala osebo, nato pa napadem. (Včasih malo dlje traja, da poštudiram.
) Takrat me je Mkbk "napadla" (beri ogovorila) - jaz sem bila še vedno v "študiju" kam bi jo dala...
Petrca ni ravno to to, je pa podobno. Namreč, pri nas gredo frontna vratca čisto stran od elementa, notri pa je izvlečni inox element. Saj pravim, da imamo neko posebno zadevo, zato pa je bilo ZELO drago. Ampak se mi izredno obrestuje. Notri imam veliko večino posode za kuhanje. Morda pojdi v Liiz Karantanijo in boš lahko videla v živo.
Če še imajo. Po moje, bi morali imeti.
Tisto kar imajo pa tvoji starši - poznam. Pa tudi tisto kar je pisala Bcljka. Meni nič od tega ni bilo praktično. Zasede veliko prostora - cel kotni element, pa malo zložiš notri. Tako vrtljivo zadevo (od Svea-je, Zagorje) sva imela v prejšnji kuhinji. Samo prej ni bilo nič boljšega....