IZVIRNO SPOROČILO: k.tja
v glavnem,... čimprej moram nekaj narediti, da bo moj jaz zaživel tako kot mora! imam čudovita otročka, naj imata še onadva čudovito mamico!
cepim cepim, upam, da se ne precepim,...
k.tja - zelo zelo zelo dobro te razumem! Ampak iz srca ti odsvetujem vrnitev domov, pa naj bo še taka kriza. Točno to smo mi nardili, pa nam je prekleto žal, saj smo skregani do amena. Mene življenje pod tujo streho duši, včasih imam občutek, da se mi bo čisto zmešalo. Da ne govorim, koliko sranja imamo zaradi vtikavanja drugih v vzgojo najinih otrok. Druge stvari me sploh ne motijo tolk, kot ravn to, da nekdo ves čas kljubuje najinim vzgojnim nazorom in dela ravno obratno, kot želiva midva. To imamo vsak dan na sporedu.
AKP - tko je blo pri meni, ko sem prvič rodila. Mleka ni blo in ni blo. Mogoče se preveč obremenjuješ s tem in preveč misliš na to, da nimaš dovolj mleka, ali pa si pač tako narejena, na žalost. Jaz sem ugotovila, da je pri meni bila veliko psiha kriva, da ni bilo mleka, saj sem res ves čas mislila samo na to, če imam dovolj mleka ali ne. Kar naprej sem se šlatala za joške in kadar so bile bolj mehke, sem nardila celo paniko in jokala, kako spet nimam mleka in sem že vnaprej šla delat adaptirano mleko, potem pa sem se čudila, da mala ni želela flaše ali pa je nardila le par požirkov. Eno samo sekiranje. Poleg tega sem ugotovila še eno stvar - bistveno je k mojemu pomanjkanju pripomogel neprimeren modrček. Kaj takega mi takrat na kraj pameti ni prišlo in sem vse poletje nosila push-up modrček za ven. To pa sem ugotovila šele zdaj, ko sem ga oblekla 2x in sem imela vsakič po nošenju tega modrčka čisto prazne joške. Nisem mogla verjet, da je to možno. Če ne bi zdaj v drugo ves čas imela težave ravno s preveliko količino mleka, bi rekla, da je to naključje. Tako pa vem, da se v prvo zaradi neprimernega modrčka mleko ni moglo delati. Kdo bi si mislil, a ne? Zato pa so modrčki za dojenje......
VPRAŠANJE - predvsem za tiste, ki dojite - kaj oz. koliko jeste čez dan? Čist tko me zanima, ker imam občutek, da se samo bašem. Ves čas mislim le na to, da moram jesti in piti, da bo dovolj mleka. Ampak koliko je v resnici treba npr. več pojesti, da je dovolj mleka oz. da je mleko dovolj močno? Ali je pomembno samo, da je hrana "prava" (beljakovine)? Pa še to - ali imate še vedno krčke? Pri nas se mi zdi, da se počasi končuje. Zdaj probavam jesti več zelenjave in sadja, pa tudi kakšno skodelico mleka bi rada poskusila. Mogoče je še prehitro?