IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda
christina21 -ja kaj so tam v MB sami mesarji tej zdravniki? Se opravičujem za tale izraz, ampak ko sem prebrala tvoj post, me je kar razkurilo. Gvardijančičeva je pa kirurginja za trebuščke 1a v Sloveniji, je 1 leto nazaj operirala našega Daria, ki je bil takrat star 2,5 meseca (korigirano 1 mesec), jaz upam, da vam uspe to, da bo ona Glorio operirala, je pa res, da pri takih stvareh se rabi op. zapisnik od prejšnjega kirurga in upam, da ga niso slučajno "izgubili" v Mariboru.
za vse borce in njihove družine!!!
Zapisnik so "izgubili". Tudi kirurg v Mb noče govoriti o tem kaj so naredili, še zdaj nisem izvedela ne od njega, ne od kogarkoli drugega kaj je videl.
Jaz mislim, da so vsi skupaj bili malo panični, ker Gloria ni jedla, imela je trd trebušček, ni odvajala in ne svečke, ne klistiranje ji ni pomagalo pri odvajanju. Črevesna tekočina ji je zatekala v želodček in jasno jim je bilo, da je treba nekaj narediti po operativni poti. Sumili so na Hirschprungovo bolezen (neoživčenost črevesja) in brez 100% prepričanosti, da je črevo dejasnko neoživčeno, so 1/3 črevesja odstranili. Mislim, da so bili v to diagnozo oni zelo prepričani, čeprav jaz tej diagnozi nisem verjela, ker sem vedela, kako je mala odvajala prej.
Potem pa so mi po operaciji povedali, da so med operacijo pozabili odvzet košček črevesja in ga poslati na analizo v Ljubljano, zato smo morali sami iti na biopsijo v Ljubljano, ki pa je pokazala, da je s črevesjem vse ok.
Potem pa so si nas 3. mesece podajali med Ljubljano in Mariborom, med ljubljanskim gastroenteorologom, mariborskim gastroenteorologom (predstojnik Ped. klinike Mb) in Mb kirurgom, no zdaj pa se je temu podajanju pridružila še Lj kirurginja

, skratka zmešnjava.
Andromeda, kakšna je drugače Gvardijančičeva? Kot zdravnico je ne poznam, ampak kot človeka sem jo pa uspela malo spoznati in mi deluje zelo stroga in odločna ženska. Malo sem se čudila, malo pa čukasto gledala

. Je hotela Glorii pregledati ritko z bibo palčko in je sestro vprašala, če naj pljune gor, da bo zdrsnila. In, ko je sestra odprla vrata od ordinacije, ker je nekdo trkal in je hotela vprašati kaj je, je Gvardijančičeva pogledala sestro in jo pokregala, da nismo na tržnici in naj zapre vrata ordinacije

, ali pa naj gre ven. Dosti začudenja je pa pri meni povzročil njen stavek, da mogoče bo Glorii ostala stoma, povedala sem ji, da si črevo praska in nohte zariva v črevo, da je potem vse krvavo,... in mi je dr. odgovorila, da ji je treba dopovedat, da tega ne sme delat

. Pa kako naj to povem 7. mesečnemu otroku?
Drugače pa vem, da je baje dobra zdravnica.
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.