IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa
tisti zadnji popadki za iztis zelo bolijo in če si 3 ure odprt 10 cm, pa otroka ne spraviš ven, imaš pač tri ure popadke za iztis in to ni kr ena mala bolečina in pretiravanje, ampak je vsaj meni blo za komaj zdržat.
podobno izkušnjo imam jaz...
rodila sem enkrat, dvojčka, vaginalno, porod induciran, brez protibolečinskih sredstev (razen ene svečke, ki se mi je zdela v pomoč toliko, kot če bi za razbolen zob vzela lekadol - recimo), čeprav sem prosila zanje... ampak sem bila takrat že odprta 10 cm in bi bilo za karkoli drugega kot svečko menda prepozno, rojstvo naj bi bilo stvar parih popadkov.... moj pravi, da je bila ura 15.10... do takrat sem se za vsak popadek prepričevala, da niti ni bil tako hud, pa da če bo huje, da bom prosila za EA (tako smo bili tudi dogovorjeni z dežurno ekipo v porodni)...
rodila sem ob 17.40/17.45... 2 uri in pol popadkov za iztis za fantka, težka 3.270 g in 3.260 g... boli, se strinjam...
ampak nekako si predstavljam, da če bi imela že od vsega začetka EA, da mi popadki v prvi porodni dobi ne bi pobrali toliko moči in druga porodna doba ne bi trajala dve uri in pol.... ne vem, mogoče se pa motim?