IZVIRNO SPOROČILO: Meta.
Mene do zdaj še nobeden ni uspel prepričati, da so razne EA, ultive, maske in podobno brez posledic za otroka.
Poleg tega imam veliko zaupanje v mater naravo, da ona od vseh najbolje ve, kaj počne z nami.
Zato nisem pristaš nobenega od teh sredstev proti bolečinam.
Evo pa še jaz dodam svoje mnenje.
Pod tole se podpišem, pa še na kratko dodam svojo zgodbo.
pri prvem porodu sem bila zelo" korajžna" in nisem želela nikakršnih protibolečinskih sredstev, ker mi je moj G že v nosečnosti razložil, da pri epiduralni se 40% konča z vakumom in niti pod razno nisem želela tvegat, čeprav se lahko vseeno tako konča, ma z epiduralno maš več možnosti, da bo vakum. In da ostala protibolečinska sredstva, samo podaljšujejo porod. In je nekako šlo. kljub nerednim popadkom in dodanimi" umetnimi " popadki, sem rodila dokaj hitro v 5ih urah nekje.
ne morem lih rečt, da so bli fajn tej popadki, je blo pa vse ostalo zelo čustveno in lepo.
pri drugem sem se pa v pol ure iz 2cm odprla na 10 cm, med tem, ko sem bla na klistirju in so bli spet neredni popadki. In, ker nisem vedla, da sem se tako hitro odprla, ko so me dali v porodno, sem takoj hotla vprašat, kej za proti bolečinam, ker so bli takoooo močni, da sem mislila, da ne bom zdržala še par ur. In s tako bolečino res ne bi, me je pa babica osrečla, ko je rekla, no, noge gor, ker je ŽE!!!Juppi, pa je šlo tako hitro, kot si lahko samo sanja vsak. V bistvu so bli ene 4je taki neredni popadki in sem rodila.
Če se odločim za tretjega, bom kampirala en teden prej pred porodnišnico.