IZVIRNO SPOROČILO: _Mavrica_
No pa se še jaz javljam s slabo novico
.
Moja
se je tudi prikazala točna kot ura, raje en dan prej, da ne bi slučajno porabila testov s katerimi sem se oborožila.
Sem pa že nevemkateri mesec zapored nekaj dni pred
, dobila rjavkast izcedek, kar se mi dogaja odkar delava na
, pred tem pa nisem imela tega nikoli.....tako da mislim da ja za to verjetno kriv padec progesterona oz. popuščanje rumenega telesca....in to me resno skrbi
.
Drugače pa imam tudi jaz manjšo pregrado, ki so mi jo odkrili šele po LPSC, kar mi je čudno glede na to da so me takrat celo pregledali (zaradi endometrioze) pa je niso opazili, čez pol leta na UZ pa kar naenkrat se je pojavila??!! Mi je pa G. rekla da ona tega ne bi še enkrat operirala ker naj ne bi motila zanositve, kvečjemu donositev, tko da ne vem?
Bom počakala še kakšen mesec ali 2 in če potem ne bo uspelo, se bom kar naročila pa še mal napihnila, ker pri moji G. moraš kar orenk napihnit da te vzame resno. Endometriozo mi je odkrila šele ko je bil endometrion velik 5 cm, ko me je dala na UZ po 3 letih jambranja, do takrat mi je pa govorila da sem premlada da bi imela kakšne probleme
.
Kar se pa položaja pri
tiče, pa po moje nima nekega bistvenega vpliva, mogoče so samo malo bolj učinkoviti tisti pri katerih pride do globjega prodora, recimo od zadaj
Mavrica tudi pri meni so prisotni rjavkasti izcedki nekje dva dni pred menstruacijo in to se mi pojavlja šele kakšno leto...se mi zdi da nekje po ss. Ali pa mogoče prej le nisem bila pozorna na to. Baje pomaga svetlinovo olje za vzdržljivost rumenega telesca. To seveda če hočeš probati z naravnimi stvarmi. Jaz ga bom spet začela jesti po operaciji pregrade.
Glede te pregrade pa sem jaz naredila že celo raziskavo

Pogovarjala sem sem se tudi z prof.dr. Tomaževičem o tem in prebrala kar nekaj njegovih študij. Saj pravim celovito sem se lotila zadeve

. V glavnem delali so raziskavo na reprezentativnem vzorcu žensk s pregrado (pregrade so bile majhne in velike) in je rezultat tak, da je splavilo kar 82% žensk s pregrado ali pa so imele komplikacije s prezgodnjim porodom. Ugotovili so tudi, da nima veze kako velika je pregrada (konec koncev na UZ niti ne vidi kako veliko pregrado imaš) tudi minimalna povzroča enake probleme v enakem odstotku.
Jaz sem se odločila za odstranitev. Res ne bi riskirala in si očitala še enega splava. Drugače pa tudi pri meni niso vse do sedaj odkrili pregrade pa sem imela res že malo morje vaginalnih UZ. Mi je pa g. rekel, da če se pregrade ne išče in če se je ne išče ob pravem času (ko je maternična sluznica še tanka) jo je skoraj nemogoče videti. Meni jo je začela iskati šele po ss pa čeprav sem prej skos vpila naj mi pregleda če imam pregrado. Baje operacije tudi zelo neradi delajo oz. jih skoraj ne, če nisi prej bila vsaj enkrat noseča. Takega mnenja so nekateri zdravniki.
Jaz sem prepričana da je bila pregrada ta zaradi katere sem splavila.
< Sporočilo je popravil zvezdan -- 25.10.2010 8:45:15 >