Evo me, spet!
Ne boste verjele, ampak prečitala sem vse, kar sem do sedaj zamudila. Priznam, vseh receptov si nisem zapomnila, pa tudi katera je na dopustu in katera ze nazaj ne. Naj pa se nekaj pokomentiram.
MM: Jaz še nisem nič povedala kaj bomo imeli. Niso namreč še uspeli videt ali bomo imeli roza program ali moder, zato prosim, če v tabeli, ko boš popravljala, izbrišeš dve modri črtici. Mogoče pa bo 19. kaj bolj jasno.
Chrystal: Spraševala si za skrajšano porodniško, ker bi jo potem vzel tvoj. Emilly, če sem si prav zapomnila, je nekaj že napisala na to temo. Mi2 bova naredila enako. Je pa potrebno na CSD oddati vso dokumentacijo in jasno določiti do katerega datuma si na porodniški ti in kdaj gre na porodniško tvoj. Naj se pred tem pomeni tudi v sluzbi, da mu ne bodo kaj komplicirali. Vem, da si moraš ti preštet dneve dopusta, da boš vedela kdaj zaključit porodnško. To šolsko leto ne boš uspela nabrat ur za letni fond ur, a ne? :)
Lindi: na istem naslovu, kot ti ga je prilepila Manca, se ti zracuna tudi datum nastopa porodniške. http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp Vstavi samo PDP in daj izračunaj, pa vidiš datum.
Pospeševanje poroda: Menda o tem največ odloči dojenček sam :) je pa ena preverjena metoda pitje čaja iz malinovih listov. Baje odpira MV in pomaga, če začneš čaj piti kakih 14 dni prej. Verjetno je to na kakem od forumov še bolj razloženo. Jaz poznam 2 primera in v obeh sta malde mamici rodili prej.
Darila in poroka: Mi2 sva se poročila lansko leto. Sestra, moja priča, nama je plačala rože in podarila 200e. Brat, priča mojemu možu, nama je kupil pomivalca. Mislim, da denar pa mogoče odvzem kakega stroška, je lahko lepo darilo za sorodnika. Od prijateljev pa sva dobila od 100-150e na par. res pa je, da sva kar povedala, da bi raje imela denar za darila, ker sva se ze skupaj vselila in si vecino vsega ze nabavila po svojem okusu.
Michelle, če spet nisem zamešala, bravo za status študentke! Res pogumno, da ob 4. (upam, da sem si prav zapomnila) otročku, najdeš vztrajnost in odločnost za knjige. Bravo!!!
Vprašanja: No, ob vsem vašem branju pa so se mi porajala še tri vprašanja.
1. A je res potrebno vse zlikat? Zakaj? Jaz sem zlikala samo plenice, ostalo pa se mi ni zdelo tako nujno. Sem pa vse preprala z malo praška in nič mehčalca. Pa nisem dala na dvojno spiranje, kot sem potem prebrala, da prakticirate druge.
2. Porodniško načeloma nastopiš 28 dni pred rokom, če pa si pred tem že v bolniški pa 42 dni prej. Kako dolgo si lahko prej v bolniški, da se ti še vedno šteje 28 dni? Jaz imam namen it 5 dni v bolniško pred rokom. Ampak, če se to res tako šteje, potem... Ne vem. No, če katera ve, kako to gre.
3. Nekje sem prebrala, da je 30 dni pred PDPjem potrebno pisno obvestit delodajalca o odsotnosti z dela in nabesti datum prihoda nazaj na delo. A ste to upoštevale ali ste se bolj ali manj kar ustno dogovorile z delodajalci, potem boste pa zadovoljile še zakonom?
No, zdaj pa spat, a ne? Se mi je ritem čisto zmešal. Pa ravno zdaj, ko bo treba spet v službo.
lp, vsem.