čer!
O, ste se razčvekale, sem rabila pol ure, da sem vas prebrala. Teme ste pa tud zelo zanimive obdelale.
No, o tem kako naj bi se ženska pazila po porodu sem tudi jaz dosti slišala, držala se pa glih nisem. Res je, da 14 dni nisem nič delala, kuhala in pospravljala mi je tašča (takrat smo živeli še gor), brala sem že v P kakšno revijo, ko je Iza spala in nisem imela kaj počet (sej gledaš in opazuješ otročka, ampak ves čas pa tud ne moreš, no), TV sem pa tudi kar kmalu začela gledat. In imam očala. že od prej, dioptrija se mi pa ni poslabšala ne med nosečnostjo, ne po porodu in tudi sedaj je še vedno enaka. Očitno se je vse skupaj nekako umirilo že prej.
Lase sem si oprala pa drugi dan po porodu
, ker sem se fajn spotila med porodom in so bili lasje ogabni. Zelo mastni, sem pa takrat imela res dolge. Jah, tko je in zaenkrat ni posledic.
Vem, da se mora čisto sveža mamica malo čuvati, ampak pretiravati pa tud ni treba.
Hrano sem jedla dokaj normalno, brez kompliciranja. Saj tudi v P dobiš vse za kosilo, tudi okisano solato, jabolko za malico,...Iza ni imela nikoli krčev, upam, da jih zara tudi ne bo.
Obiski- tud tle nisem komplicirala, bratje in sestre od mene in mojega (jih je veliko), ati, mami,...so prišli kar hitro potem, ko sem prišla domov. Itak, da sem komaj čakala, da pridejo, da lahko malo poklepetam,...ne vem, jaz res nisem bila glede tega komplikator.
Tudi v P me ni motilo, da so obiski hodili k cimri in sem bila prav vesela, da sem imela v sobi družbo.
MM- mislim, da si železa ne boš popravila samo s hrano, ker je pač to premalo. Tudi jaz sem v prvo poskušala sama, pila sem Endovital sirup rdeče pese pa Floradix floravital pa kaj jaz vem kaj še vse in je bil moj hemo čedalje slabši. Popravil se mi je po rednem uživanju Legoferja. To pijem tudi sedaj. Ferrum Lek tbl. so ogabne, zapirale so me, učinkovale pa pri meni niso tako dobro kot tale sirup.
Tane- ne, če se G pač zdi, da bi bila lahko v rizični skupini oz. da bi lahko imela ta diabetes, te pošlje na ta test. Jaz nimam pojma zakaj me je v prvo poslala, zdej pa ne. V družini imamo vse sorte bolezni, sladkorne pa res ne, tko da to ni bil razlog.
michelle- res lepo, da sta s tvojim poskrbela za darilčka in veš kaj, ti prav zavidam tale tvoj bež barve voz
. A se vid, da sem čistokrvna Slovenka????
rakica- ja, jaz še nisem videla, da bi kdo nesel dojenčka iz P v rokah. Vsi so nesli v jajčkah in to seveda ponosni očki
. Mislim, da je kar prav, da imaš pripravljeno lupinico.
frrrr- a dej, jaz sem pa firbčna zate. A ti napovem kaj boste imeli? Jaz si pa res ne predstavljam, da ne bi vprašala, to pri nama sploh ni prišlo v poštev.
bodiji iz BC- jaz sem jih kupila prvič, ko so bili v akciji, se pravi ene 2 m4eseca nazaj. In so čisto ok, ne vem ali so se skrčili ali ne, itak se vse malo, če vržeš v sušilca, kar pa jaz seveda vedno delam.
Zdej pa mislim, da sem vse obdelala.
Lahko noč.