Joj te kar pogrejejo te tabele in lestvice, in pediatri
naša p.je na srečo fajn, čeprav mi je tut rekla naj je ne pestujem pokončno, pa naj kravce pase itd...
Otroci delajo vse ob pravem času zanje! Ne smemo biti neučakane, vsak je zgodba zase. Hvala za misel ljubi me takrat, ko si najmanj zaslužim,saj to takrat najbolj potrebujem...
Če vam povem,da nas bodo pri 12 mes.vprašali,če že kaj rišejo, se lahko vse v en glas zasmejimo in strinjamo, da so tabele in posledično vprašanja pediatrov samo odraz nekih parametrov, ki jih je nekdo nekoč naredil za diplomsko...
Mislim,da se moramo kar pripravit na ta vprašanja, prijateljica mi je rekla, da njen sin ni skoraj nikoli nič počel, kar jo je ped.spraševala, pol pa jo je vprašala,če je kaj narobe in ped.mirno:ne,ne,to je pač samo potem vprašalniku. HALO.
Izvedela sem tudi , da dojenčki svoj ritem spreminjajo pribl.na 3 tedne.
Najboljši nasvet,ki sem ga dobila je od prijatelja iz GB,ki mi je rekel: You only have to be self confident... Mal sem ga pogledala, sedaj pa vidim,da je res. Smo najboljše mame in moramo si zaupati. In ko otrok začuti, da verjamemo vase, je tudi on miren.
No pri nas je Bio Gaia škodovala... Zoji pri krčkih ni pomagalo NIČ. ok,edino masaža in spremeba okolja.Tudi čajček iz kumine in janeža ji je samo nagajal. A to sem ugotovila seveda šele,ko sem ji prenehala dajat...
Glede teže in vsega ostalega pa mislim,da imajo otroci naše gene, in če je pač starš suh in majhen, ne bo valda imel dolgina. To pa ped.nič ne upoštevajo. Takrat,ko Zoja en mesec ni hotla jest (beri kalvarija za mami), sem se tolažila, da ima to po očiju,ki je ravno tako totalen nejedec...
Velik objem in prespano celo noč želim!