IZVIRNO SPOROČILO: blaža
kaj pa mamino mleko? A je to tudi treba ukinit, pa dat kej bolj veganskega? a je dojenje pri veganih tudi ok? No sej ni živalsko, je pa mleko.

, sem se res nasmejala, ko sem to prebrala. Je pa po eni strani kar žalostno, da pri vseh teh informacijah, ki jih imamo danes na voljo, da so ljudje še vedno zaradi svojega ugodja in egocentričnosti pripravljeni dati ubiti (ker verjamem, da si marsikatera dama ne bi želela umazati rok s krvjo) in pojesti vse kar leze in gre.
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
kupujem ga izključno od malih kmetov, kjer vem kako se z žvalmi ravna inkako so hranjene, nikoli v trgovini, ker ne podpiram farmske reje itd. itd.
A misliš da pa vse tvoje tako opevane mlečne izdelke in jajca ne pridelajo v farmski reji in da zato, če se živali ne ubija, je pa vse ok? A si morda pomislila, da je mleko, ki ga krava ima, namenjeno njenemu otroku in ne našim, človeškim. Verjetno ne, ker bi potem morala razmišljati drugače in gledati dlje od svojega nosu.
In verjetno tudi nikoli ne greste jest ven, kjer v hrani, ki jo postrežejo sigurno dobiš meso, ki je pridobljeno s farmsko rejo
Jaz osebno sem vegetarijanka, jem tudi mlečne izdelke in jajca, se pa ne slepim in samo sebe prepričujem kako je vse lepo in prav, ker pač jaz teoretično ne podpiram "industrijske" proizvodnje le-teh izdelkov. Gre za zavedanje in odgovornost in če starši živijo v nekem prepričanju, v katerega želijo vzgojiti svojega otroka, kdo si ti, da jih boš sodila. Nihče ni popoln in ti, s takim agresivnim nastopom in nestrpnostjo, še najmanj.
Je pri vas doma vse tako, kot narekuje čredni nagon? Nikoli ne skušate razmišljati s svojo glavo in narediti nekaj, kar je za vas OK, ne glede na to, kaj si drugi mislijo?