IZVIRNO SPOROČILO: frog
v bistvu me je samo zanimalo kakšne so moje opcije ( pravice in dolžnosti obenem..)
vse ostalo vem!
Frog, da ti dam še obratni primer... prej sem napisala glede očeta, k je zapustil otroka in se zdej, po 30-ih letih, prav pošten po betici tolče zarad tega. Zdej sem se pa spomnila na kolega, k v roku 3 mescev, tam nekje, pričakuje otroka s punco, s katero sta občasno delila posteljo v prostem času

No, v bistvu noben od njiju niti ni 100%, če je otrok njegov, ona je enkrat prepričana v to, pa spet ni, pa spet je, ker pač v tistem obdobju ni bila samo z njim... In on jo pač nekako podpira; ima sicer resno punco, s katero sta skup prišla po tej zanositvi, ampak ona tut razume situacijo, tako da gre on občasno na kako kavo z nosečo punco, pa da mu kakšno slikico pokaže, včasih grejo skupaj na kavo, itd. Je pa tej, noseči, povedal, da on z njo noče imeti "nič", da pač ne bodo družina in da mora sprejeti njegovo punco.
No, zdej pač vsi trije čakajo, da se to dete rodi.

On bo, preden bo podpisal očetovstvo, zahteval test očetovstva in - če je oče - ga bo tudi plačal. Če je oče, namerava plačevati preživnino, pa se tud aktivno vključiti v vzgojo (in vse kar paše zraven) tega otročka. Njegova punca ga v tem podpira in pomoje bi mu v obratnem primeru glavo odtrgala in ga zapustila.
Velik je že napisanega o pravicah in dolžnostih. Tvoja
pravica je, da zahtevaš test očetovstva in da si oče, če se tako odločiš. V najslabšem primeru je tvoja
dolžnost samo preživnina, če se odločiš, da boš izkoristil pravico biti oče, pa pridejo še nove dolžnosti iz tega naslova.
Kaj pa tvoja punca pravi na to? Ker jaz bi bila zelo skeptična glede moje prihodnosti z nekom, ki se bi tako zlahka odrekel svojemu otroku.