IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae
Kako pa je pri ostalih septembrčkih? Imate šole že izbrane, so blizu vaših domov?
v VG je samo ena šola, tako da strašne izbire ni. Pot do tja ni ravno kratka - tudi cca 500 m -, pločnikov ni
. Po mojem prvih par let ne bo imel kaj počet sam na tej cesti, pa še tako zasanjano bitje je.
Ja, saj Niko bomo morali tudi kar nekaj let spremljati verjetno. Po naši ulici od hiše naprej je sicer pločnik, potem pa ima 2 primerni varianti do šole.
Po prvi bi prečkala lokalno cesto (ni prehoda, ampak tudi ni ekstremnega prometa), šla po poti (zaprti za promet) do glavne ceste (Dunajska), pri semaforju čez cesto, potem spet po pločniku, pa spet čez semafor in tam dalje mimo trgovskega centra Tuš in med bloki (vse zaprto za promet) do šole.
Druga pot je krajša, ampak je po cesti brez pločnika. To je sicer običajna pot, ko gresta z babi peš iz vrtca, torej pot dobro pozna. Je pa res nerodno, ker je cesta ozka in brez pločnika. Ko po njej pride do Dunajske, je samo 1 semafor in pot naprej enaka mimo Tuša med bloki do šole.
Najverjetneje bomo preskusili več poti in se potem odločili, katera je primernejša. Je pa v ulici še nekaj šolarčkov, med drugim tudi 2, ki bosta skupaj z Niko šla v prvi razred, sigurno se bom posvetovala tudi z obema mamicama, da vidim, kako bodo oni to prakticirali. Mogoče bodo v nadaljevanju skupaj hodili v/iz šolo/e.
Sicer pa je Nika dokaj odgovorna in pazljiva v prometu, na cesti lepo uboga in ne bi nikoli kar nekam sama šla, tako da v tem delu ne pričakujem kakšnih večjih komplikacij. Bomo pa seveda videla, kako bo to potekalo v praksi.